Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban. Válogass érdekes gyerekjátékok, ajándéktárgyak, figurák és videojátékok között!

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
8 500 Ft

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm-es méretben. Kiváló minőségű, tömör dinoszaurusz figura.


  • Házhoz szállítás futárszolgálattal: 2250 Ft.
  • Foxpost csomagautomatába szállítás: 1500 Ft.
  • MPL Posta csomagautomatába szállítás: 1500 Ft.
  • MPL Postán maradó csomag: 2000 Ft.
  • MPL Posta Pontra szállítás - MOL kutak és COOP üzletek: 2000 Ft.
  • "Raktáron" lévő termékek szállítási ideje: 2-3 nap
  • "Rendelhető" temékek beszerzési és szállítási ideje várhatóan 20 munkanap
  • termékképek feltöltése folyamatban....
Részletek

A Brachiosaurus (jelentése 'kargyík',) a sauropoda dinoszauruszok egyik neme, amely a késő jura korban és feltehetően a kora kréta korban élt. Nevét a hátsóknál hosszabb mellső lábai után kapta. A Földön valaha járt legnagyobb állatok egyike volt, amely egyben az egyik leghíresebb dinoszaurusszá is vált, főként a Giraffatitan brancai által, melyet eredetileg a Brachiosaurus egyik fajaként neveztek el (B. brancai néven).

A Brachiosaurus sauropoda volt, a négy lábon járó, hosszú nyakú és farkú, aránylag kis aggyal rendelkező növényevő dinoszauruszok csoportjának tagja. Más sauropoda családok tagjaitól eltérően a testfelépítése zsiráfszerű volt, nyaka mellett a mellső lábai is meghosszabbodtak. A Brachiosaurus lapátszerű (vésőre emlékeztető) fogai jól alkalmazkodtak a növényevéshez. Koponyáján számos nyílás helyezkedett el, valószínűleg a tömeg csökkentése érdekében. Mellső lábai első és hátsó lábai harmadik ujján karmot viselt.

A Brachiosaurus az őslénykutatók között és a nyilvánosság előtt egyaránt az egyik legismertebb dinoszaurusznak számít. A Naprendszer fő kisbolygóövében keringő, 1989 CB3 jelű égitest a nem tiszteletére a 9954 Brachiosaurus nevet kapta.

Ez a dinoszaurusz több filmben és tévéműsorban is szerepelt, például látható volt a Jurassic Park filmek első, harmadik és ötödik részében, valamint a Dinoszauruszok, a Föld urai című dokumentumfilm-sorozatban. A Jurassic Parkhoz készített digitális Brachiosaurus modellt 1997-ben felhasználták a Csillagok háborúja IV: Egy új remény különleges kiadásában látható, Ronto nevű hosszú nyakú állat modelljének elkészítéséhez.

Adatok
Kategória
Dinoszauruszok, Sárkányok, Jurassic World
Gyártó
Oenux
Korosztály
3 éves kortól
Ár
8500 Ft.
Állapot
Új
Raktár
Beszállítói raktáron, beszerzési és szállítási idő várhatóan 20 munkanap
Cikkszám
790127
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek