Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban. Válogass több száz érdekes gyerekjáték, plüss, figura, ajándéktárgy és videojáték között. 15000 Ft. feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
7 750 Ft

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm
Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm

Brachiosaurus dinoszaurusz figura 26 cm-es méretben. Kiváló minőségű, tömör dinoszaurusz figura.


Házhoz szállítás díja: 750 Ft.
15000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes!
Ha ma megrendeled a várható kézbesítés: 2022.10.24.
Teljesítési határidő maximum 60 munkanap: 2022.12.19.
Pénzvisszafizetési garancia

Külső raktáron
7 750 Ft
Részletek

A Brachiosaurus (jelentése 'kargyík',) a sauropoda dinoszauruszok egyik neme, amely a késő jura korban és feltehetően a kora kréta korban élt. Nevét a hátsóknál hosszabb mellső lábai után kapta. A Földön valaha járt legnagyobb állatok egyike volt, amely egyben az egyik leghíresebb dinoszaurusszá is vált, főként a Giraffatitan brancai által, melyet eredetileg a Brachiosaurus egyik fajaként neveztek el (B. brancai néven).

A Brachiosaurus sauropoda volt, a négy lábon járó, hosszú nyakú és farkú, aránylag kis aggyal rendelkező növényevő dinoszauruszok csoportjának tagja. Más sauropoda családok tagjaitól eltérően a testfelépítése zsiráfszerű volt, nyaka mellett a mellső lábai is meghosszabbodtak. A Brachiosaurus lapátszerű (vésőre emlékeztető) fogai jól alkalmazkodtak a növényevéshez. Koponyáján számos nyílás helyezkedett el, valószínűleg a tömeg csökkentése érdekében. Mellső lábai első és hátsó lábai harmadik ujján karmot viselt.

A Brachiosaurus az őslénykutatók között és a nyilvánosság előtt egyaránt az egyik legismertebb dinoszaurusznak számít. A Naprendszer fő kisbolygóövében keringő, 1989 CB3 jelű égitest a nem tiszteletére a 9954 Brachiosaurus nevet kapta.

Ez a dinoszaurusz több filmben és tévéműsorban is szerepelt, például látható volt a Jurassic Park filmek első, harmadik és ötödik részében, valamint a Dinoszauruszok, a Föld urai című dokumentumfilm-sorozatban. A Jurassic Parkhoz készített digitális Brachiosaurus modellt 1997-ben felhasználták a Csillagok háborúja IV: Egy új remény különleges kiadásában látható, Ronto nevű hosszú nyakú állat modelljének elkészítéséhez.

Adatok
Kategória
Dinoszauruszok, Sárkányok, Jurassic World
Gyártó
Oenux
Korosztály
3 éves kortól
Ár
7750 Ft.
Állapot
Új
Raktár
Külső, beszállítói raktáron, szállítási idő: 20-60 munkanap
Cikkszám
790127
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek