Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Válogass érdekes gyerekjátékok, figurák, ajándéktárgyak, használt PC -és konzoljátékok között!

Pterosaurus szárnyas dinoszaurusz figura
Pterosaurus szárnyas dinoszaurusz figura
4 990 Ft

Pterosaurus szárnyas dinoszaurusz figura

Pterosaurus szárnyas dinoszaurusz figura
Pterosaurus szárnyas dinoszaurusz figura

Pterosaurus dinoszaurusz madár jellegű őshüllő figura. A szárnyfesztávolság 23 cm. Biztonságos műanyagból készült.


  • Házhoz szállítás futárszolgálattal: 990 Ft.
  • Ez a termék beszállítói raktárról érhető el.
  • Várható beszerzési és szállítási idő: 15 munkanap
  • Várható kézbesítés: 2023.06.19.
rendelhető
4 990 Ft
Részletek

A pteroszauruszok ( a görög pteron és sauros szóból, jelentése "szárnyas gyík") a kihalt klád vagy Pterosauria rend repülő hüllői voltak . A mezozoikum nagy részében léteztek : a késő -triásztól a kréta időszak végéig ( 228-66 millió évvel ezelőtt ). A pteroszauruszok a legkorábbi gerincesek ismert, hogy kifejlesztette a motoros repülést . Szárnyaikat bőrből, izomból és más szövetekből álló membrán alkotta, amely a bokától a drámaian megnyúlt negyedik ujjig terjedt. 

A pteroszauruszokat a fikcióban Sir Arthur Conan Doyle 1912-es , Az elveszett világ című regényében és annak 1925-ös filmadaptációjában használták fel . Azóta számos filmben és televíziós műsorban szerepeltek, köztük az 1933-as King Kong című filmben és az 1966-os One Million Years BC című filmben. Az utóbbiban Ray Harryhausen animátornak pontatlan denevérszerű szárnyujjait kellett hozzáadnia stop motion modelljéhez, hogy megőrizze. a membránok szétesésétől, pedig ez a hiba már a film elkészítése előtt is gyakori volt a művészetben. Rodant , egy kitalált óriásszörnyet (vagy kaijut ), amely először az 1956-os Rodan című filmben jelent meg , hatalmas, besugárzott fajként ábrázolják.Pteranodon . [206] [207] Rodan több japán Godzilla - filmben is szerepelt, amelyeket az 1960-as, 1970-es, 1990-es és 2000-es években adtak ki, és szerepelt a 2019-es, amerikai gyártású Godzilla: A szörnyek királya című filmben is .

Az 1960-as évek után a pteroszauruszok többnyire hiányoztak a figyelemre méltó amerikai filmes fellépésekről egészen a 2001-es Jurassic Park III -ig . Dave Hone paleontológus megjegyezte, hogy a filmben szereplő pteroszauruszokat nem frissítették jelentősen, hogy tükrözzék a modern kutatást. A továbbra is fennálló hibák a fogak, míg a fogatlan Pteranodon ábrázolására készültek, a fészkelő viselkedés, amelyről 2001-re köztudottan pontatlan volt, és a bőrszerű szárnyak, nem pedig a pteroszaurusz repüléséhez szükséges izomrostok feszes membránjai.  Petrie a The Land Before Time -ból (1988) egy figyelemre méltó példa egy animációs filmből.

A legtöbb médiamegjelenésben a pteroszauruszokat halevőként ábrázolják , ami nem tükrözi teljes táplálkozási változatosságukat. Gyakran a ragadozómadarakhoz hasonló légi ragadozóként is bemutatják őket, akik karmokkal a lábukon ragadják meg az emberi áldozatokat . 

Adatok
Kategória
Dinoszauruszok, Sárkányok, Jurassic World
Gyártó
Oenux
Korosztály
3 éves kortól
Ár
4990 Ft.
Állapot
Új
Raktár
Beszállítói raktáron, beszerzési és szállítási idő várhatóan 15 munkanap
Cikkszám
360214
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek