Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Válogass érdekes gyerekjátékok, figurák, ajándéktárgyak, használt PC -és konzoljátékok között!

Styracosaurus dinoszaurusz figura 15 cm
Styracosaurus dinoszaurusz figura 15 cm
7 990 Ft

Styracosaurus dinoszaurusz figura 15 cm

Styracosaurus dinoszaurusz figura 15 cm-es méretben. Részletes, tömör figura, kiváló minőségű, biztonságos műanyagból.


  • Házhoz szállítás futárszolgálattal: 990 Ft.
  • Ez a termék beszállítói raktárról érhető el.
  • Beszerzési és szállítási idő: 15 munkanap
  • Várható kézbesítés: 2023.07.03.
rendelhető
7 990 Ft
Részletek

A Styracosaurus (jelentése 'tüskés gyík', az ógörög στύραξ / sztürax – a hopliták által használt dorü nyelének alsó végén levő bronz lándzsahegy – és a σαῦρος / szaürosz 'gyík' szavak összetételéből) a növényevő ceratopsia dinoszauruszok egyik neme, amely a kréta időszakban (a campaniai korszakban) élt, körülbelül 76,5–75,0 millió évvel ezelőtt. A nyakfodrából 4–6 szarv állt ki, az álla két oldalán, a szemei alatt egy-egy kisebb volt, az orrán pedig egy nagyobb helyezkedett el, ami akár 15 centiméter széles és 57 centiméter hosszú is lehetett. A szarvak és a nyakfodor feladata vagy feladatai éveken át viták tárgyát képezték.

A Styracosaurus aránylag nagy méretű dinoszaurusz volt, elérhette az 5,5 méteres hosszúságot és a 2,7 tonnás testtömeget. A magassága nagyjából 1,8 méter volt. A Styracosaurus négy rövid lábbal és zömök testtel rendelkezett. A farka elég rövid volt. A koponyáján egy csőr helyezkedett el, vágásra alkalmas fogai pedig fogkészletekben sorakoztak, ami arra utal, hogy feldarabolta a növényeket. Más ceratopsiákhoz hasonlóan ez a dinoszaurusz is feltehetően csordákban élt, és nagy csoportokban vándorolt, ahogy arra a csontmedrek utalnak.

A Styracosaurus egyedi nyakfodra és szarva miatt jól felismerhető. A fejhez kapcsolódó tüskék, kampók és szarvak már a filmtörténet kezdetén is megragadták a filmkészítők képzeletét, ami ahhoz vezetett, hogy ezek az állatok idővel feltűntek a filmvásznon. A jelentősebb alkotások közé tartozik a The Son of Kong (1933), amelyben a Styracosaurus a film szereplőivel harcol; a A tiltott völgyben (The Valley of Gwangi, 1969) a Styracosaurus egy húsevő dinoszaurusszal kerül szembe; The Land That Time Forgot (1975) egyik jelenetében két példányt elpusztít egy német tengeralattjáró; a Disney animációs filmjében, a Dínóban (Dinosaur, 2000), pedig egy Eema nevű emberszerű Styracosaurus és kisállata, egy Ankylosaurus látható. Megemlítik az Őslénypark című regényben, a park dinoszauruszainak listáján, a mű filmváltozatában, a Jurassic Parkban azonban már nem szerepel.

A Styracosaurus a rajzfilmekből is ismert, látható például a Power Rangers: Dino Thunder, a Dinosaur King, Dinozaurs, a Dino-Riders, a Dinosaucers és a Zoids című sorozatokban. Emellett több videójátékban is megtalálható, például a Jurassic Park alapján készült játékokban, valamint a Turok sorozatban, a Zoo Tycoon 2 Dino Danger Pack kiegészítőjében és a Banjo-Kazooie-ban.

Adatok
Kategória
Dinoszauruszok, Sárkányok, Jurassic World
Gyártó
Oenux
Korosztály
3 éves kortól
Ár
7990 Ft.
Állapot
Új
Raktár
Beszállítói raktáron, beszerzési és szállítási idő várhatóan 15 munkanap
Cikkszám
679918
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek