Használt Ps1 játékok

Használt Playstation 1 (Ps1) konzol játékokat találhatsz ebben a kategóriába. Olyan nagyobb címekkel is találkozhatsz, mint Crash Bandicoot, Tom Raider, Final fantasy. Itt szinte mindegyik darab ritkaságnak számít, hisz sok Ps1 játék már szinte sehol nem kapható, nincsenek kereskedelmi forgalomban. 

A Japán NTSC kódolású Ps1-es játékok csak olyan Playstation 2 és Playstation 1 konzolokon játszhatóak le, melyek szintén kezelik a japán NTSC régió kódolást. Ha egy PAL konzolon akarunk NTSC játékot lejátszani, akkor előtte régiófüggetleníteni kell a konzolt!

A Playstation2 kompatibilis a Playstation1 lemezekkel is, de csak az adott régióval megegyezően. A konzolod régióját ellenőrizni tudod a gép alján.

A Japán NTSC játékokban többnyire csak japán nyelv található.

Nézet:
Sorrend:

Az abszolút újdonságnak számító Playstation konzol Japánban 1994 december 4-én, Észak Amerikában 1995 szeptember 9-én, Európában pedig 1995 szeptember 29-én jelent meg. A Namco játékok többsége az akkori játéktermi programok direkt átiratai voltak. Ez is nagyban hozzájárult a gép sikereihez. Az első játékok között szerepelt a Tekken, a Battle Arena Toshinden, a Warhawk, az Air Combat, a Philosoma és a Ridge Racer. 

A PlayStation egyik legnagyobb újítása volt a 3 dimenziós grafika, a CD-ROM technológia által nyújtott hang és képminőség. A Sony reklámkampányaiban az idősebb korosztályt is igyekezett megszólítani. 

A PlayStationre 2007 szeptember 30-ig 7918 játék jelent meg. Összesen 962 millió játékot szállítottak le 2007 március 31-ig. A játék lemezek egyedi megjelenésűek, az írott oldaluk fekete. Ezek műanyag tokja az átlagosnál vastagabb, gerincük egységes felirat stílust kapott. A szoftverek régiózárat kaptak, így csak adott régió országaiban működtek. Japán, észak-amerikai és európai régiókat hoztak létre. Ezek a régiók megkerülhetők a konzol módosításával, de ez garanciavesztéssel jár.

A legismertebb szoftverek

A Gran Turismo a konzolra megjelent legnagyobb példányszámban eladott játék volt. Összesen 10,85 millió példány fogyott belőle. További sikeres címek közé sorolhatóak a Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, Resident Evil, a Metal Gear Solid, a Tekken sorozat 3 része, a Final Fantasy VII-VIII-IX és a Silent Hill. Ezek a címek a mai napig nagyon értékesek és az idő múlásával az értékük csak feljebb megy.