Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Válogass többszáz érdekes gyerekjáték, anime termék, ajándéktárgy, PC - és konzoljáték között!

Dinoszauruszok, Sárkányok, Jurassic World

Ebben a kategóriában dinoszaurusz és sárkány figurákat, valamint a Jurassic Park és a Jurassic World filmek alapján készült dinoszauruszokat találhatod. Olyan népszerű dínókat, mint az Indominus Rex vagy az Indoraptor.


26termék 126

A Jurassic Park 1993-ban kiadott nagyszabású kalandfilm, melynek középpontjában az újra feltámasztott dinoszauruszok álltak. Ezzel elindult egy dínó mánia lavina a világban. A Jurassic World filmek a Jurassic Park folytatásaiként jelentek meg, az első rész 2015-ben látott napvilágot és újra elindított a dinoszauruszok iránti érdelődést és rajongást. 

A dinoszauruszok a gerinchúrosok kládjába tartozó ősállatok egy vegyes csoportját jelenti. Változatos méretű (csirke nagyságútól a 30 méteresig terjedő), szárazföldi állatok voltak, melyek 165 millió éven át uralták az egyes ökoszisztémákat. A triász időszakban, mintegy 230 millió éve jelentek meg, és a kréta időszak végén, körülbelül 65,5 millió éve (a kréta–tercier kihalási esemény során) pusztultak ki. A Földön található kövületek összessége (a fosszilis rekord) azt jelzi, hogy a madarak a jura időszak során a theropoda dinoszauruszokból fejlődtek ki. E madarak egy része, köztük a modern madarak ősei túlélték a kréta–tercier eseményt. Emiatt a modern osztályozási rendszerek ezeket az állatokat is a dinoszauruszok egy fajtájának, egyetlen, máig fennmaradt csoportjának tekintik.

A sárkányok a fantasy világ uralkodó őshüllői. A sárkány mitikus lény, jellemzően nagy és hatalmas hüllő, mágikus vagy spirituális tulajdonságokkal.

A fantasy műfaj terjedésének hála a sárkányok nagyon népszerűek manapság (többen a fantasy szimbólumának tekintik őket). Már a műfajt meghatározó J. R. R. Tolkien „A hobbit” regényében is megjelenik. Megtalálhatjuk őket a szerepjáték szempontjából meghatározó Dragonlance (Sárkánydárda) regényekben. Lehetnek kiemelkedően jóságos, vagy kegyetlenül gonosz lények is (angyali-ördögi kettősség). Többnyire epikus mellék- vagy főszereplők minden esetben, akik a történetet túlvilági szinten képesek befolyásolni. Alakváltóként a humán szereplők érzelmi szálaiba is gyakran belefolynak. Szerepjátékokban, mint a klasszikus asztali Dungeons and Dragons és az erre a szabályrendszerre épülő számítógépes játékban.

A sárkányok olyan mítikus lények, amelyek számos kultúrában és legendában szerepelnek. A sárkányok jellemzően nagy méretű, repülő lényekként ábrázolják őket, gyakran tűzzel vagy más veszélyes képességekkel rendelkeznek. A sárkányoknak különböző formái és jellemzői lehetnek a különböző népmesékben és mitológiákban. Itt van néhány általános információ a sárkányokról:

Kulturális Sokszínűség: A sárkányok szinte minden kultúrában megtalálhatók valamilyen formában. A kínai, japán, európai, indiai és más mitológiákban is vannak sárkányok, bár azok kinézete, képességei és szerepe gyakran eltérő.

Különböző Jellemzők: A sárkányok jellemzői változatosak lehetnek. Vannak például szárnyas sárkányok, akik repülnek, illetve négylábúak, sőt, olykor lábatlanok is. Különféle képességeket is tulajdoníthatnak nekik, mint a tűzlégzés vagy a mágikus erejű szemek.

Mitológiai Szimbólumok: A sárkányok gyakran jelképezik az erőt, a bátorságot, a hatalmat vagy akár a veszélyt is. A sárkányok megjelenése és viselkedése történetenként és kultúrától függően változhat.

Hősök Ellenségei: Gyakran előfordul a sárkányokkal a hősök küzdelme a mesékben és mitológiákban. A sárkányok gyakran őrzik a kincseket vagy rettegett ellenfelek, amelyekkel a hősöknek meg kell küzdeniük.

Fantasy irodalom és Filmek: A sárkányok széles körben megjelennek a fantasztikus irodalomban, filmekben és videojátékokban. Olyan népszerű művek részei, mint a "Trónok Harca", a "Sárkány Szív" vagy a "Shrek".

Kultúra és Turizmus: A sárkányok kulturális ikonokká is váltak, különösen az ázsiai országokban. A sárkányok sok helyen fontos szerepet játszanak az ünnepekben és fesztiválokon, mint például a kínai újév.

Mint mítikus lények, a sárkányok mélyen gyökereznek a világ különböző kultúráiban és fantáziavilágaiban. A sokszínűség és az izgalmas jellemzőik miatt sokan vonzódnak hozzájuk, és történetek, művészeti alkotások és szórakoztató médiumok részévé váltak.