Blog

Szerezz be ritka, elfeledett Ps2 klasszikusokat Ps3-ra!

Legendás Játékok
2019.02.06 12:08
Szerezz be ritka, elfeledett Ps2 klasszikusokat Ps3-ra!

Szerezz be ritka, elfeledett Ps2 klasszikusokat Ps3-ra!

A Playstation store rejtett kincsesbányái

A régi Playstation3 veteránoknak talán ez nem újdonság, de az újdonsült tulajoknak okozhat némi meglepetést az a tény, hogy nekik sem kell lemondaniuk kedvenc retro klasszikusaikról Ps3 gépükön, hiszen egy kis utána járással ők is be tudnak szerezni rég elfeledett nagy címeket. Ugyanez igaz a Ps4 konzoltulajdonosokra is, így nekik is érdemes most kinyitni a fülüket, szemüket.

A Playstation store választéka bizony igencsak eltérhet országonként, így a magyar account mellett tanácsos más országokba is regisztrálnunk. Ehhez elég, ha régióként egy új felhasználónevet csinálunk a gépünkön, és mindegyik névhez regisztrálunk egy országot. Így, ha mondjuk az angol store-ból szeretnénk vásárolni, akkor elég, ha felhasználót váltunk a gépünkön és ezen lépünk fel a shopba. A Playstation store tele van régi, Playstation2-re kiadott játékok HD változatával, melyeket megvásárolhatuk közvetlenül az áruházból, majd utána letölthetjük a Ps3 belső tárhelyére, mindezt digitális formában és feljavított HD felbontásban. Mindez igaz a Playstation4 tulajokra is. Ha közvetlenül az internetes felületről nézzük meg a Playstation store-t, akkor egyaránt láthatjuk a Ps3 és a Ps4 kínálatot. Viszont, ha adott konzollal lépünk fel, akkor a Ps3 tulajok csak a Ps3 kínálatot látják és ugyanez igaz a Ps4 tulajokra is.

Magyar bankkártyával csak a magyar Playstation store-on tudunk zökkenőmentesen vásárolni, ami nem rossz, de valjuk be, a többi ország kínálatához képest igencsak szegényes. A magyar store kínálatát itt tekinthetjük meg. A magyaroknál nagy előny, hogy minden ár forintban van feltüntetve, míg a többi országban éppen euroban, fontban vagy dollárban. De mégis hova érdemes regisztrálnunk? Nos, az alábbi lokalizációkra mindenképpen:

Magyar Playstation store

Amerikai Playstation Store

Angol Playstation Store

Japán Playstation Store

Kína Hongkong Playstation Store

GameCardDelivery oldala, használata csak saját felelősséggre!


Ha másik ország áruházába lépünk be, hiába van ottani regisztrációnk, sajnos a legtöbb magyar bankkártyával nem tudunk fizetni, az sem jelenthet megoldást, ha a Paypal fiókunkkal próbálkozunk, amihez hozzá van rendelve a kártyánk. Ha ilyen problémába ütközünk, és minden képen szeretnénk egy kiszemelt játékot mondjuk az angol store-ból akkor csak egy megoldás jöhet szóba: a Playstation store feltöltőkártya adott lokalizációval. Ilyen feltöltőkártyákat vehetünk hazai konzol boltokban, rendelhetünk webáruházakból is, de talán a legkényelmesebb módja, ha online vásároljuk meg, amit követően a feltöltőkódot egyből el is küldik az e-mail címünkre. Ez gyors és pillanatok alatt megvan. A feltöltő kódszámsort pedig csak be kell pötyögnünk a store felületen és máris jóváíródik a megvásárolt összeg az ottani virtuális pénztárcánkon, amit aztán szabadon elkölthetünk, de csak abban a régióban, amire rátöltöttük. Erre nyújt kiváló megoldást a GameCardDelivery oldala, melyben sokan kételkednek, de jelenleg több a pozitív visszajelzés róla, mint a negatív, viszont mindenki csak saját felelősségre hasznája! Mi is tettünk velük egy próbát. Vásároltunk egy angol feltöltőkártya kódot, amit a vásárlás után 5-6 perccel már meg is kaptunk a e-mail fiókunkba. Ezzel a kóddal fel tudtuk tölteni az angol store pénztárcánkat, és ezek után bármire el is költhettük a Sony áruházban.

De milyen kincsekre is bukkanhatunk a Sony Playstation store-ban? Az amerikai áruház igen szép kínálatot tár elénk, sok nagy, klasszikus Ps1 és Ps2 címmel. A teljesség igénye nélkül itt van néhány ajánlat:

Shin Megami Tensei - Digital Devil Saga2 (Ps2 classic)

Castlevania - lament of innocence (Ps2 classic)

Fatal frame sorozat (Ps2 classic)

Prince of Persia HD trilogy

Midnight club (Ps2 classic)

Grand Theft Auto: Vice city (Ps2 classic)

Siren (Ps2 classic)

Final fantasy VI (Psone classic)

Tekken (Psone classic)

Medal of honor - underground (Ps2 classic)

A Playstation3 és 4 tulajoknak érdemes tehát bizonyos időközönként átböngészni a Playstation store retro szektorát, mert lehet, hogy 1-1 játék csak egy bizonyos ideig elérhető.