Ben 10

A népszerű Ben 10 mesesorozatból találhatsz itt figurákat, plüssöket. Hivatalosan utángyártott termékek.

Nézet:
Sorrend:

Ben 10 amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Man of Action (a csoport tagjai: Duncan Rouleau, Joe Casey, Joe Kelly, és Steven T. Seagle) készített a Cartoon Network Studios rendezésében. A sorozatot Amerikában és Magyarországon egyaránt a rajzfilmekre szakosodott Cartoon Network televízióadó sugározta.

A sorozatot a Cartoon Network YouTube csatornáján, az új 2016-os Ben 10 reboot hatására Klasszikus Ben 10-re (Classic Ben 10) nevezték át, 2017. március 30-a óta pedig minden pénteken két epizódot tesznek közzé. Az epizódok ezen verzióinak főcímében már a Classic Ben 10 cím jelenik meg.

A történet központjában a tízéves Ben Tennyson áll, aki nyári vakációja közben ráakad az omnitrixre. Ennek segítségével különböző idegenekké tud átváltozni és így válik belőle egy „igazi hős”.

Ellenségek

 • Vilgax – Ben főellensége. Ha megszerezné az órát, űrlény seregével leigázná a világot. Ám ehhez még Bennek is lesz néhány szava.
 • Kevin 11 – Egy energiavámpír. Kevin kezdetben szövetkezett Bennel, amikor összeveszett a nagypapájával. Miután Ben rájött, hogy Kevin túllőtt a célon: megállította. Ám Kevin DNS-e összeolvadt az Omnitrixével, és így minden idegen erejét egyszerre birtokolja.5 évvel később megváltozott és csatlakozott Ben-ékhez.
 • Six-Six – A három fejvadász egy másik tagja. Talpig fel van fegyverkezve csúcstechnikás fegyverekkel. Későbbi visszatérésénél meg akarja szerezni az X elemet, hogy egy veszélyes vegyületet hozzon létre, és azzal semmisítse meg a Naprendszert.
 • Kraab – A harmadik fejvadász. Ez a rákra emlékeztető robot ollójából lézert lövell, és lábai segítségével képes belefúrni magát a földbe. Az Üldözött c. rész végén Ragacska jóvoltából meghal. De egy későbbi részben visszatér.
 • Dr. Animo – Az őrült tudós, aki az állatokat mutánsokká akarja változtatni. Majd miután megszerzi az Omnitrix fedelét, egy műhold segítségével az egész világra szét akarja szórni mutáns sugarát, hogy az összes ember mutánssá váljon, ám Ben természetesen megállítja.
 • Hex – Egy mágus aki varázsbotjából és varázsamulettjeiből nyeri a hatalmát. Meg akarta szerezni az Archamada varázslatok könyvét, ám Gwen, az egyik talizmán segítségével legyőzte és elpusztította a talizmánokat. Később még felbukkan.
 • Charmcaster (Bűbájontó / Bűbájszóró) – Hex unokahúga, aki később kiszabadítja őt a börtönből. Az összes varázslatos tárgyát a kis táskájában tartja. Anélkül nem ér semmit.
 • Enoch – Az örök lovagok vezetője. Mániás idegentechnika gyűjtő. Először akkor tűnik fel, mikor Howwel elviszi neki Ragacskát. Miután Ragacska és a Tennysonok elpusztítják a kastélyát, az Omnitrix és a Tennysonok után érdeklődik.
 • Vulcanus – Szövetkezett Six-Sixel hogy megszerezzék az X elemet. Csupa izom, nulla agy.
 • Jonah Melville – Jonah ritka, értékes tárgyakat gyűjt, egyszer Krakken tojásait is ellopta.
 • Cirkuszi gnómok – Fura kinézetű tolvajok, Zombózónak dolgoznak. A csapatuk tagjai: Savlehelet, Hüvelykkoponya és Rémhaj.
 • Örök Király – Az Örök Király az Örök Lovagok és a negatív-10 vezetője. Az igazi neve Driscol.
 • Rojo / Joey – Amikor Rojo egyszer Bennel harcolt, hirtelen két drón támadt Benre az égből. Ben legyőzte a drónokat. Joey megfogta a drónokat és hirtelen átalakult egy lénnyé. És mivel a drónok Vilgaxéi, ezért már ő parancsolt neki egészen addig, amíg Meti le nem győzte.
 • Szellem – Egyike Ben tíz alapidegeneinek. Valódi neve Zs Skayer. Amikor kiszabadult az Omnitrixből, Ben ellen fordult.
 • Negatív 10 – Ben10 legerősebb ellenfeleiből áll.
 • Bogarak ura – A bogarak a bogarak urát szolgálják, aki egyébként nem gonosz, csak igyekszik megvédeni az otthonát, amit le akarnak rombolni.
 • Farkasember – Ő egy idegen aki egy farkasemberre hasonlít és a szellem egyik csatlósa.
 • Múmia – Ő egy idegen aki egy múmiára hasonlít és a szellem másik csatlósa.
 • Dr. Victor – A NASA-nak dolgozott. Átalakult formája egy mutáns lény. Később föltámasztotta mesterét a Szellemet. Majd kilő egy rakétát az űrbe, hogy a Múmia kövével sötétséget hozzon a zombi emberi seregre, ami tökéletes hely lenne a Szellem számára.

Az Omnitrix

Az Omnitrix egy páratlan szerkezet, lehetővé teszi viselője számára, hogy különböző idegen alakokat öltsön. Ez úgy lehetséges, hogy az Omnitrix idegen DNS-t használ. Kezdetben csak tíz űrlény alakja elérhető, de véletlenszerű átalakulásokkal feloldható a többi is. Az omnitrix képes kívülről is begyűjteni új DNS mintákat, ha valamilyen lény hozzáér. 1000903 alakká tud átalakulni.

Ha használója gyakorlatlan, csak pár percig maradhat űrlény alakban, mert utána az óra lemerül. Az omnitrix elég szeszélyes, néha teljesen mássá alakít, mint amit eredetileg szerettünk volna. Létezik azonban egy irányítókód, melynek segítségével csak elég rágondolni az adott idegenre és máris átváltozunk. Így hatékonyabb a harc, gyors alkalmazkodást tesz lehetővé. Sőt, akár örökre egy idegen testben maradhatunk.

Idegenek

Első 10 alapidegen

 • Vadorzó

Angol név: Wildmutt (Vadkorcs) Leírás: az egyetlen idegen, amely nem tud beszélni. Állandóan nyáladzik. Remek atletikus képességekkel rendelkezik. Hátán lévő tüskéit képes kilőni, és szükség esetén tüskés golyóvá gömbölyödik. Szeme nincs, viszont infravörös hőérzékelőként látja az élőlényeket. Szaglása és hallása kitűnő. Gyengeség: a gyors mozgást nem érzékeli. Faj: Vulpinmancer Származás: Vulpin bolygó hosszúsága: 2 méter

 • Csupakéz (Csupakar)

Angol név: Fourarms (Négykéz) Leírás: Ben legtöbbször őt választja, hiszen ha valakit fenékbe kell billenteni, vagy össze kell törnie valamit, a szupererős, és szinte elpusztíthatatlan Csupakéz a legjobb választás. Rendkívül vastag bőre még a lézert is kibírja. Négy keze van, és izmos lábai segítségével hatalmasat ugrik. Gyengeség: nincs. Faj: Tetramand Származás: Khoros bolygó Magasság: 3,9 méter

 • Ragacska

Angol név: Grey Matter (Szürkeállomány) Leírás: az alig 15 centis idegen hihetetlenül okos. Legnagyobb előnye hogy a gépekbe belebújva tudja irányítani, megjavítani, vagy tönkretenni azt. Hihetetlen hajlékonysága miatt képes kitérni a veszély elől, és remekül mászkál. Gyengeség: kis mérete miatt bármilyen bajba keveredhet Faj: Galvan Származás: Galvan Prime bolygó Magasság: körülbelül 15 centiméter

 • Villámmanó

Angol név: XLR8 (Kiejtése: ekszeláréjt, vagyis accelerate, vagyis Gyorsít) Leírás: ez a bámulatos lény képes akár 565 km/h-s sebességgel is gurulni a lábán lévő görgők segítségével. Legyen szó akár vízről, mocsárról, falról. Villámmanónak ez meg se kottyan. Bár nem a legerősebb, rengeteg kis ütésre képes egy másodperc alatt. És a harc neki lassított felvétel. Harc közben egy védőüveget húz arca elé. kezein ujjak helyett három penge van. Gyengeség: a mágneses mező árt az idegrendszerének. Faj: Kineceleran Származás: Kinet bolygó Magasság: 1,9 méter

 • Meti

Angol név: Upgrade (Felfejleszteni) Leírás: biomechanikus lény. Képes egybeolvadni bármilyen géppel és manipulálhatja, vagy tönkreteheti, irányíthatja, de akár egy sokkal magasabb szintre is emelheti. Ha csak kisebb robotról van szó akkor azt képes a kezével is betakarni. Az egész testét tetszés szerint formálhatja, ezen kívül lézert lő a szeméből. Gyengeség: folyékony testének minden maró anyag árt, és ellenségei szét is szakíthatják. Faj: Galvanic Mechomorps Származás: Galvan B bolygó

 • Gyémántfej

Angol név: Diamondhead Leírás: az egész teste sebezhetetlen. Nem hiába hívják Gyémántfejnek, a teste még a gyémántnál is keményebb. Nem árthat neki semmi, és képes magát mindenen áttörni, azon kívül gyémántot lövell a kezéből és pajzsként gyémántoszlopot állít maga elé, kezét pedig olyan hegyes gyémántkardokká változtatja ami bármit szétvág. Gyengeség: a hanghullám. Faj: Petrosapien Származás: Petropia bolygó Magasság: 2,5 méter

 • Penge

Angol név: Ripjaws (Éles állkapocs) Leírás: ez a lény a vízben érzi igazán otthon magát. Lábait képes hatalmas farokuszonnyá változtatni, így hihetetlenül sebesen úszik. Állkapcsa és karmai bármit szétmorzsolnak. Gyengesége: vízben semmi, ám a szárazon hamar kiszárad. Faj: Piscciss Származás: Piscciss Volanns Magasság: 2,8 méter

 • Reppencs

Angol név: Stinkfly (Büdöslégy) Leírás: rovarszerű idegen, nagyon jól repül, és akrobatikus mutatványokra képes a levegőben. Fegyverei: hegyes fullánkja, a szájából (amit akár indaként is tud használni) , és a 4 szeméből kilőhető nyálka. Förtelmes bűzt áraszt testéből. Gyengeség: ha vízbe kerül vizes lesz a szárnya, és úgy nem képes repülni, és úszni sem tud. Faj: Lepidopteran Származása: Lepidopterra bolygó hosszúsága: 2,6 méter

 • Szellem

Angol név: Ghostfreak (Szellem furcsaság) Leírás: földönkívüli szellem. Képes láthatatlanná válni, és így áthatolni a falakon. Valódi arcát a bőrréteg leválása után lehet látni. Amikor elvitték a Szellem DNS-ét, hogy berakják az Omnitrixbe, akkor őt is belezárták, de sikerült kitörnie. Ben végül legyőzte őt. Egy szemét a testén lévő vonalakon mozgatja. Képes belebújni egy testbe és irányítani azt. Gyengeség: Napfény. Faj: Ectonurite Származás: Anur Phaetos Magasság: 2,5 méter

 • Lánglovag

Angol név: Heatblast (Hőrobbanás) Leírás: kezéből tüzet lövell ki, szájából lángcsóvák csapnak ki. Ben legelőször Lánglovaggal ismerkedett meg. Akkor felgyújtotta az erdőt, ma már mesterien kezeli erejét. Repülni is tud a maga alá lőtt tűzvonalon. Gyengeség: a víz. Faj: Pyronit Származás: Pyros csillag Magasság: 2,2 méter

Megszerzett idegenek

 • Ágyúgolyó (Gömbfejű)

Angol név: Cannonbolt (Ágyúvillám) Leírás: ez a talpig felpáncélozott lény harc közben összegömbölyödik és pörögni kezd, majd ha felgyorsult, olyan hatalmasat üt, ami még a legnagyobb ellenfelet is ledönti a lábáról. Fajának utolsó leszármazottja. Gyengeség: a nagy testsúlya miatt elég nehéz egyensúlyban tartani testét,az áram le gyengíti. Faj: Arburian Pelarota/Vulpinic Tortugan Származás: Aruburia/Vulpin Magasság: 2 méter körül

 • Venyige (Csáposzöld)

Magyar név: Venyige Angol név: Wildvine (Vadszőlő) Leírás: ez a növényre emlékeztető idegen képes kinyújtani mindkét karját olyan hosszúra, hogy a legmélyebb szakadékból is kihúzza magát. A fején lévő gallért összehúzza, ellenfeleit a föld alatt végighúzza, míg az fel nem adja. A hátán lévő padlizsánbombák robbannak. Gyengeség: a tűz. Faj: Florauna Származás: Flors Verdance bolygó Magasság: 3 méter

 • Benfarkas

Angol név: Benwolf; Blitzwolfer, az Omniverzumban. Leírás: mikor Ben az űrlény Yanaldooshival harcolt, az megkarmolta az óráját, így az Omnitrix beolvasta a DNS-ét, és átalakította egy űrlény vérfarkassá. Vadorzó mutatványai továbbfejlesztve, és hanghullámokat tud kilőni a négyfelé nyitott szájából. Fogai, karmai élesek, hosszú kezei vannak, és hatalmasat ugrik. Gyengeség:színvak,jég Faj: Loboan Származás: Luna Lobo bolygó Magasság: 2 méter 20 centiméter

 • Benmúmia

Angol név: Benmummy; Snare-oh, az Omniverzumban. Leírás: Ez a lény a kezeit lövi ki, és képes az ellenfelét körbetekerni. Akit megvilágít a mellkasában lévő mágikus köve, az átalakul egy zöld színű vérszomjas zombie űrlénnyé. Gyengeség: ha megfagyasztják nem tud kitörni. Faj: Thep Khufan Származás: Anur Khufos Magasság: 3 méter körül

 • Benviktor

Angol név: Ben Victor; Frankenstrike, az Omniverzumban. Leírás: amikor Ben Dr. Victorral harcolt, begyűjtötte a DNS-ét. Ez a lény képes elektromosságot generálni a hátán lévő szerkezetből, amely olyan mint sok villámcsapás. Az egész teste elektromágneses, és nagy fizikai erővel rendelkezik. Gyengeség: Ha rövidre zárják/mágnesezik Faj: Transylian Származás: Anur Transyl Magasság: 2 méter 10 centiméter

 • Böffencs

Angol név: Upchuck (Felöklendezni) Leírás: mikor Ben Vilgax drónja ellen harcolt, Xylene az Omnitrix szállítója elérhetővé tett egy újabb idegent, Böffencset. Böffencs képes bármit megenni, a gyomrában átalakítani lézeres lövedékké, és azt kiböfögni. Gyengeség:ha túlsokat eszik és nem böfögi ki elrontja gyomrát. Faj: Gourmand Származás: Peptos XI Magasság: 1 méter

 • Dettó

Angol név: Ditto (Egy név) Leírás: ez az idegen a 4. évadban jelenik meg. Mikor Benék a tengerparton voltak, akkor szerezte. Ez az idegen képes sokszorozódni. Gyengeség: kicsi a fizikai ereje, és amit az egyik Dettó érez azt ugyanúgy a többi is. Faj: Ismeretlen Származás: Ismeretlen Magasság: 1 méter 20-40 centiméter

 • Gülüszem

Angol név: Eye Guy Leírás: Ennek a denevérszerű lénynek az egész testét különböző méretű zöld szemek borítják. Ez az ereje is, mert minden szeméből zöld sugarakat képes lőni. Arca nincs csak két hatalmas füle, ami a denevér feléből származik. Képes az összes szeme erejét egy, a hasán lévő legnagyobb szemébe összpontosítani, (akkor eltűnik a többi szeme) és így még erősebb energiasugarat kilőni. Remek akrobatikus képességei vannak. Gyengeség: a tükör visszaveri az energia sugarát. Valamint a szem ugyebár nagyon érzékeny. Faj: Batchen Decor Származás: Bat Shadow Magassága: 3 méter körül

 • Óriás

Angol név: Way big (Jó nagy) Magyar név: Gömböc, az Ultimate Alien Force-ban. Leírás: Ennek az idegennek az ereje a magassága. Ezzel a mérettel legyőzhetetlen. Robotok, űrhajók támadnak, ez neki meg sem árt. Az Omnitrix titka filmben Vilgaxot is úgy elhajította mint egy baseball labdát. Gyengeség: Vilgax karmolása Faj: Ismeretlen Származás: Ismeretlen Magasság: 100 méter

Jövőbeli idegenek

 • Dongó

Angol név: Buzzshock Leírás: képes a kezéből, a szeméből és a feje tetejéből is egyszerre áramot kilőni. Ezen kívül manipulálja az elektromos tárgyakat. Gyengeség: az üveg megakadályozza az elektromos erejét.

 • Köpködő (Köpőcső)

Angol név: Spitter Leírás: Reppencshez hasonlóan nyálkát lövell ki a szájából, csak épp sokkal nagyobb adagot. Gyengeség:áram és víz keverés,ha mindkettő egyszerre éri.

 • Articguana

Angol név: Articguana Leírás: ez a lény bármit meg tud fagyasztani a szájából kilőtt jégleheletével. Gyengeség:tűz.