Trollok

A népszerű Trollok meséből találhatsz itt különböző játékokat, szereplőket. Hivatalosan utángyártott termékek.

Nézet:
Sorrend:

A Trollok (eredeti cím: Trolls) 2016-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a Thomas Dam által kitalált Troll játékfigurákon alapult. A 33. DreamWorks-film rendezői Mike Mitchell és Walt Dohrn. Az animációs játékfilm producere Gina Shay. A forgatókönyvet Jonathan Aibel, Glenn Berger és Erica Rivinoja írta, a zenéjét Christophe Beck szerezte. A mozifilm a DreamWorks Animation gyártásában készült, a 20th Century Fox forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés filmvígjáték. Dániában 2016. október 13-án, az Egyesült Államokban 2016. november 4-én, Magyarországon 2016. október 27-én mutatták be a mozikban.

A trollok a legvidámabb lények az egész világon, akik mást sem csinálnak, csak táncolnak, ölelkeznek, énekelnek és így tovább. Ellenségeik a mindig mogorva bergeniek, akik trollokat esznek, mert úgy hiszik, hogy csak akkor lehetnek ők is boldogok. Minden évben a trollfa köré gyűltek, ezt az ünnepet úgy hívják, hogy troll-lala. A bergeniek uralkodójának fia, Porcos herceg életében először kóstolna meg egy trollt, ám épp a troll-lala ünnepén a trollok sikeresen megszöknek Bergenvárból, vezetőjük, Pepi király vezetésével. A bergeni Séfet ezért száműzik Bergenvárból, akinek ettől kezdve fő célja, hogy meglelje a trollokat, bosszút álljon a bergenieken, és ő legyen a bergeniek uralkodója. Ám a trollok szerencsésen megmenekülnek a bergeniektől és egy új földön telepszenek le.

20 évvel később Pipacs hercegnő, Pepi király lánya megrendezi az addigi legnagyobb, leghangosabb és legőrületesebb partiját. Mindenkit elhív, de az egyik troll, Ágas nem akar eljönni, mert fél, hogy a nagyon hangos buli miatt rájuk találnak a bergeniek. Igaza is lesz, mert a bergeni Séf észreveszi a tűzijátékot, rájuk talál, és Pipacs hercegnő legjobb barátait elfogja. Pipacs Ágastól kér segítséget a barátai megmentésében, de ő nem akar vele menni. Így először egyedül próbálkozik, de végül Ágas rátalál (mert tudta, hogy egyedül nem fog boldogulni) és együtt folytatják az utat. Végül sok-sok akadály legyőzése után sikeresen eljutnak Bergenvárba.

Bergenvár palotájában azt látják, ahogy Porcos király meg akarja enni Csermelyt. Pipacs és Ágas követi Bridget-et, a bergeni konyhalányt, aki a Séfnek dolgozik. Pipacs meglátja Bridget falán Porcos király képeit és rájön, hogy szerelmes belé. Alkudni akar Bridget-tel, hogy szerveznek neki egy randit cserébe, ha segít nekik megmenteni Csermelyt. Bridget beleegyezik. Amikor a trollok elkezdenek énekelni, Bridget furcsának találja, hogy Ágas miért nem énekel. Pipacs mérges lesz Ágasra, nem érti, miért nem akar énekelni. Ágas felfedi, hogy kisgyerekként elvesztette a nagymamáját, mikor az éneklése miatt nem vette észre a közeledő bergenit, aki így a nagymamáját rabolta el. Attól kezdve többé nem énekelt, nem táncolt, még eredeti színét is elvesztette.

Ágas utólagos (de éneklést továbbra is ellenző) segítségével a trollok átváltoztatják Bridget-et Lady Csillámszikrává és szép szivárványszínű hajat formáznak neki a saját hajukkal. Elmegy randizni Porcos királlyal, és a randi végén a király megmutatja neki a dobozt, amibe Csermelyt rejtette el. Így most már biztos, hogy Csermely életben van. Amikor azonban a trollok megszerezik a dobozt, az furcsa módon üres. Rájönnek, hogy ez egy csapda, amit a Séf eszelt ki, hogy elkapja őket, és kiderült, hogy Csermely elárulta őket és most már a Séfnek dolgozik. Ellopja Pipacstól a kis kolompját, amivel előcsalogatja a többi trollt, így a Séf és a többi bergeni egytől-egyig elkapták őket is, és egy lábasba zárják mindannyiukat.

Pipacs szomorú, amiért elrontott mindent, és mindenkit veszélybe sodort, így elveszti a reményt, és szürkévé változik. A többi troll is úgyszintén. Azonban Ágas (aki végre felismerte a boldogságot, ami valójában végig ott volt benne, csak egy kis segítség kellett hozzá, hogy előcsalogassa) dalra fakad, és sikerül visszaadnia a többi troll hitét, valamint még Pipacsnak is elismeri az iránta érzett szerelmét. Pipacs, akárcsak a többi troll újra boldogok lesznek, és még Ágas is visszanyeri eredeti, ragyogó színét.

Bridget kiszabadítja a trollokat, és menekülésre buzdítja őket, noha tisztában van vele, hogy a többi bergeni ezért árulással vádolja majd. Pipacs azonban nem hagyja bergeni barátját a bajban, ezért a többi trollal együtt Bridget után sietnek és felfedik Porcos király előtt, hogy ő volt Lady Csillámszikra, egyúttal arra is ráébresztik a bergeniket, hogy anélkül is lehetnek boldogok, hogy trollt esznek. A bosszúszomjas Séf minden áron ellenzi ezt, és a trollok megölésére készül, de végül Bridget megmenti őket, a Séfet pedig (az áruló Csermellyel együtt) elkergetik, egy lángoló kiskocsin kigurítják a városból.

A trollok és a bergeniek ettől kezdve együtt élnek tovább békében és boldogságban, Pipacsból pedig a trollok új királynője lesz, és beteljesíti az Ágassal való szerelmét.

A film végén megáll a kiskocsi, amin a Séfet gurították. A mohó bergeni meg akarja enni Csermelyt, de végül mindkettejüket felfalja egy domboldal formájú szörnyeteg.

Pipacs Anna Kendrick Csuha Bori A trollok hercegnője, és leendő uralkodója.
Ágas Justin Timberlake Bereczki Zoltán Egy paranoiás mogorva troll, akit egyedül a túlélés vezérel.
Bridget Zooey Deschanel Kokas Piroska Egy kedves bergeni, aki konyhalányként dolgozik.
II. Porcos király Christopher Mintz-Plasse Kovács Lehel I. Porcos király fia, a bergeniek uralkodója.
Porcos herceg Szalay Csongor II. Porcos király fiatalkori énje, aki a film elején a Trollalát várta.
Séf Christine Baranski Bertalan Ágnes A gonosz bergeni főszakács, aki Trollala nevű troll-lakomát rendez a többi bergeninek.
Csermely Russell Brand Szatory Dávid Egy bölcs, mindig optimista troll, ám később kiderül, hogy gyáva és elárulja a saját népét.
DJ Suki Gwen Stefani Kis-Kovács Luca A trollok zenekedvelő DJ-je.
I. Porcos király John Cleese Beregi Péter II. Porcos király apja, aki Bergenvár uralkodója volt.
Giga James Corden Elek Ferenc Egy hatalmas, vidám troll.
Pepi király Jeffrey Tambor Papp János A trollok vezetője, Pipacs hercegnő apja.
Cooper Ron Funches Horváth Illés Egy zsiráf-szerű troll, aki négy lábon jár.
Szatén Caroline Hjelt Bogdányi Titanilla Két troll nővér, akiknek a hajuk össze van nőve, így olyan mintha egy kifeszített gumikötél lenne a fejük tetején.
Szalag Aino Jawo Laurinyecz Réka
Guy Diamond Kunal Nayyar Magyar Bálint Egy nagyon csillogós troll, aki csillámot tud kilövelni.
Harper Quvenzhané Wallis Bárány Virág Egy zöld troll, akinek színes festékfoltok vannak az arcán. Pipacs jó barátja.
Csillagpor Mandy Grace Helbig Ő csinálja az ölelő karkötőket.
Picúr Walt Dohrn Seszták Szabolcs Egy aprócska, ám mély és rezes hangú troll.
Fuzzbert saját hangján Egy apró troll, akinek testét teljesen beborítja a haj, csak a lába látszik ki belőle.
Felhő srác Szabó Máté Egy két lábon járó, szellemes bárányfelhő.
Kuki úr Forgács Gábor Giga házi kedvence, egy sárga kukac.
Bibbly Rhys Darby Kapácsy Miklós II. Porcos király partedliárusa.
Harmatcsepp Meg DeAngelis Mohácsi Nóra Egy édes lánytroll.
Édes Cukihari Kandee Johnson Egy nagyon aranyos troll.
Rózsika nagyi GloZell Green Kocsis Mariann Ágas nagymamája, akit megevett bergeni Séf, mikor Ágas még kicsi volt.
Szép Nyárfa Ricky Dillon Pamkutya Pista Két mókás, folyton bohóckodó troll.
Dáriusz Mike Mitchell Pamkutya Béla
Starfunkle kapitány Törköly Levente Bergenvárban lévő Starfunkle kapitány pizzériának tulajdonosa.
Chad Forgács Gábor II. Porcos király őrei.
Todd Curtis Stone
Fiatal Pipacs Iris Dohrn Szűcs Anna Viola Pipacs hercegnő fiatalkori énje, aki film elején még csak csecsemő.
Fiatal Ágas Liam Henry Berecz Kristóf Uwe Ágas fiatalkori énje, a film elején még csak 5-6 év körüli kisgyerek.