Minecraft

Minecraft jellegű plüssöket, játékokat, figurákat találhatsz ebben a kategóriában. A termékek hivatalosan utángyártott termékek. A Minecraft számítógépes játékból találhatsz plüssöket, játékokat. Creeper, Zombi, Pók, Malac, Enderman, Steve és a többiek.

Nézet:
Sorrend:

A Minecraft nyílt világú sandbox videójáték, melyet a svéd Markus Persson indított útjára még 2009-ben, és a Mojang adta ki 2011-ben. 2014-ben a Microsoft felvásárolta a játék fejlesztésével és kiadásával foglalkozó céget, ezzel együtt birtokukba került a Minecraft tulajdonjoga is. A Minecraft minden idők legkelendőbb játéka. 2020 májusára 200 millió példányt adtak el belőle valamennyi platformon, továbbá havi szinten 126 millió aktív játékossal rendelkezik.

A Minecraftban a játékosok egy blokkokból álló, pixeles, 3D világot fedezhetnek fel, felhasználhatják annak a nyersanyagait, eszközöket készíthetnek, építményeket építhetnek, továbbá a játék módjától függően harcolhatnak számítógép vezérelte ellenségekkel, vagy akár együttműködhetnek más játékosokkal. A játék több módban is játszható: a gyűjtögetésre, barkácsolásra és harcokra fókuszáló túlélő és a végtelen forrással rendelkező kreatív módban. A Java alapú kiadásban különböző modokkal új játékmechanikával, tárgyakkal és grafikával lehet kiegészíteni a játékot.

A Minecraft nagy népszerűségnek örvend, számos díjat nyert el és minden idők egyik legbefolyásosabb játéka lett. A játék népszerűsítésében nagy szerepet játszott a közösségi média, paródiák, különböző adaptációk, ajándéktárgyak, illetve az évente megrendezésre kerülő MineCon. A játékot az oktatásban is felhasználták első sorban számítástechnikai rendszerek, virtuális számítógépek és hardverek terén. Számos spin-off is készült, ilyenek a 2015-ös Minecraft: Story Mode, a 2019-es Minecraft Earth és a 2020-as Minecraft Dungeons.

Játékmenet

A Minecraft háromdimenziós sandbox játék, melynek nincs konkrét kitűzött célja, szabadságot adva a játékosoknak, hogy maguk választhassák meg a játék menetét. Rendelkezik eredményrendszerrel, melyet a Java alapú kiadásban előrehaladásnak (advancements) nevezik. A játék első sorban belső nézetből (FPS) lehet játszani, de lehetőség van külső nézetbe (TPS) is váltani. A világ nagy része háromdimenziós elemekből áll – első sorban kockákból és folyadékokból, amelyeket általában „blokkoknak” neveznek –, melyek különböző anyagokat ábrázolnak, mint például föld, kő, különböző ércek, fatörzs, víz és láva. Ezek a blokkok 3D rácsban vannak elhelyezve. A játékos ezeket a blokkokat „bányászhatja ki” és helyezhetik le, és így akár építményeket is készíthetnek. A játékban megtalálható „vöröskő” (redstone) elektromos áramkörök és logikai kapuk készítésére használhatók, lehetővé téve összetett rendszerek elkészítését.

A játékvilág tulajdonképpen végtelen, és folyamatosan generálódik, ahogy a játékos felfedezi azt. A függőleges mozgás le van korlátozva, azonban a világ horizontális kiterjedése nagy méreteket ölthet. Technikai okok miatt problémát okoz, ha a játékos rendkívül távoli helyekre kerül a játékban, ezért a pálya közepétől minden irányba 30-30 millió blokknyira akadályt képző falat hoztak létre. A nagy területek kezelésére a játék a világ adatait kisebb részekre, „chunkokra” osztja fel, amelyeket csak akkor generál le, vagy tölt be, amikor a játékos a közelében tartózkodik. A játékvilág ezen kívül több éghajlatra (pl. sivatag, dzsungel, tundra) és felszínformára (pl. síkság, hegység) tagolódik. A játékban a nappal és az éjszaka folyamatosan követik egymást, egy teljes napszak alapértelmezetten 20 percig tart.

A játék szörnyei közül pár darab, balról jobbra: zombi, pók, „bevégző”, „creeper” és csontváz

Az új játékosok véletlenszerűen megkapják Alex, vagy Steve kinézetét, de lehetőségük van sajátot is feltölteni és használni. A játékosok több nem játszható karakterekkel, „mobokkal” is találkozhatnak, mint például állatokkal, falusiakkal és ellenséges lényekkel. A passzív lények zsákmányszerzés céljából vadászhatóak, illetve csak nappal jelennek meg, míg az ellenséges lények éjszaka és sötét helyeken, némelyikük pedig a napfényen el is ég.

A játék az alap világon kívül két alternatív dimenzióval rendelkezik: az „Alvilággal” (Nether) és a „Véggel” (End). Az Alvilág egy pokolszerű világ, melyet a játékos által elkészített portálokon lehet elérni. Számos egyedi alapanyagot tartalmaz, köztük az egyik főellenség, a „Sorvasztó” (Wither) megidézéséhez szükséges elemeket is. A Vég kopár, lebegő szigetekből áll, és itt található meg a másik főellenség, a Végzetsárkány. A sárkány legyőzése egyfajta vége a játéknak, ez után fut le a stáblista végén Julian Gough ír költő versével. Ezt követően a játékos visszatérhet a játékba, és folytathatja azt.

Öt játékmódja van: túlélő, kreatív, kaland, hardcore és megfigyelő mód. Továbbá a játék nehézségét is be lehet állítani egy négyfokozatú skálán.