Disney hercegnők és antihercegnők

Disney hercegnőket és antihercegnőket találhatsz ebben a kategóriában, figurákat, babákat.

Nézet:
Sorrend:
 

Az Andy Mooney , a Nike, Inc. volt ügyvezetõjét az 1990-es évek végén kinevezték a The Walt Disney Company Disney Consumer Products részlegének elnökévé. Miközben részt vett az első Disney on Ice show-n, Mooney észrevette, hogy több, a show-ban részt vevő fiatal lány hercegnő öltözékbe öltözött - noha nem eredeti Disney-áru. "Általános hercegnő termékek voltak, amelyeket egy Halloween jelmezhez csatoltak" - mondta Mooney a New York Times-nak . Ennek aggódása miatt Mooney másnap reggel felvette a kapcsolatot a társasággal, és arra buzdította őket, hogy 2000 januárjában kezdjék el a törvényes Disney Princess franchise-munkát. Walt unokaöccse, Roy E. Disney kifogásolta a vonal létrehozását, mivel a társaság hosszú ideig "elkerülte a karaktereknek a klasszikus meseből való összekeverését más narratívákban, attól tartva, hogy ez gyengíti az egyes mitológiákat".

Azeredetfelépítés Hófehérke , Hamupipőke , Aurora , Ariel , Belle , Jasmine , Pocahontas , Mulan és Tinker Bell hercegnőkből állt. A Tinker Bell hamarosan eltávolításra került a felállásból; folytatja a nővérek, a Disney Fairies franchise címeit . Ez volt az első alkalom, hogy a szereplőket külön franchise-ban értékesítik eredeti filmeikhez. Mooney úgy döntött, hogy amikor a hercegnők olyan reklámokban jelennek meg, mint például a plakátok, soha nem szabad szembe kerülniük egymással, hogy megtartsák az egyéni „mitológiájukat”. "[Mindegyik] kissé eltérő irányba bámul, mintha nem tudná a többiek jelenlétét."

Nem szokványos módon Mooney és csapata elindította a Disney Princess sorozatot, fókuszcsoportok felhasználása nélkül és minimális marketing mellett. 2001-re a Disney Consumer Products (DCP) mintegy 300 millió dollárt generált, de 2012-re a divízió bevétele 3 milliárd dollárra nőtt, így világszerte a fogyasztói szórakoztató termékek legjobb eladója lett. A DCP 2000-ben hercegnő termékek licenceit bocsátotta ki a Hasbro játékaihoz, a Mattel babákhoz és a Fisher-Price műanyag figurákhoz, lehetővé téve a franchise számára, hogy három év alatt elérje az 1 milliárd dolláros bevételt.

Bővítmények

Tiana lett a Princess franchise első kiegészítő szereplője hivatalosan 2010. március 14-én, amikor Tinker Bell rövid életű helyét kilencedik tagnak vette. Koronázására a New York-i palotában került sor. A Tinker Bell már egy újabb franchise-t vett fel, amely 2005-ben kezdődött, a Disney Fairies . Rapunzel-t koronázták és bevezetik a Disney Princess franchise tizedik tagjába 2011. október 2-án, a angliai londoni Kensington-palotában . 2013. május 11-én a Disney az első Pixar karakterét Meridaként 11. hercegnőként adta hozzá a franchise-hoz egy koronázási ünnepségen, a Hamutartó Hamupipőke kastélyja elõtt, a Magic Királyságban, a Walt Disney World-ben . 2019. március 21-ig Moana- t felváltották a sorozatba koronázási ceremónia nélkül, hanem a jövőbeli árukba való beillesztésükkel.

Kirstie Kelly tervezte a Disney mese esküvői ruhák sorozatát, amely a hercegnők alapján készült és elérhető 2008. januárjában.

A Disney hercegnők Merida koronázásán gyűltek össze

Mivel a Target Corporation volt marketing partnere, a Disney 2012. április 22-én tartotta az első Nemzeti Hercegnő Hétot. A hét folyamán megjelentek a The Princess Diaries Blu-ray és a The Very Fairy Princess könyv. Harrodnak már van Disney üzlete , és karácsonyi témájuk a Disney Princess volt, és Oscar de la Renta ruhát tervezett a hercegnő számára. Augusztusban a ruha a D23 Expo kiállításán volt, majd november 13-án árverésre került, hogy a Great Ormond Street Kórház gyermekkori jótékonysági tevékenysége érdekében részesüljön .

Mattel 2010 végén adta hozzá a Barbie hercegnő témájú vonalát, majd a mese alapú Ever After High- t 2013-ban. Ezekkel a versengő sorokkal és a márkanév licencének lejártával 2015 végén a Disney felajánlotta a Hasbro számára a megadott licenc megszerzését. munkájuk a Csillagok háborújában, amely leszármazottak engedélyéhez vezetett. A DCP emellett megpróbálta fejleszteni a márkát azáltal, hogy kevésbé lányokként és hősnőként reklámozta őket. 2014 szeptemberében a Disney bejelentette, hogy Hasbro 2016. január 1-jétől kezdődően lesz a Disney Princess vonal engedélyezett babagyártója.

A Disney Princess Palace Pets alkalmazás 2013. júniusi kiadása a Disney Publishing-tól arra késztette a DCP-t, hogy a Palace Pets-t Disney Princess franchise-kiterjesztésévé alakítsa, a The Palace Pets játék sorozatának augusztusában történő kiadásával az engedélyes Blip Toys-tól. A vonalat a TimetoPlayMag.com is választotta a Legkeresettebb Lista ünnepére. A Disney Publishing 2015-ben animált rövidnadrág-sorozatot adott ki a Whisker Haven Tales with the Palace Háziállatok közül . A rövidnadrágú út a Whisker Haven varázslatos világába, egy titkos birodalomba, amely egy mesebeli térben található a Disney Princess királyságok között.

A Disney Consumer Products és az interaktív média elindította a Princess Comics sorozatot, amelyet Joe Book Princess Comics grafikus regényeivel indítottak, 2018 augusztusában a Target- ban Hasbro figurákkal és Hibrid Promóciók-ruházati cikkekkel. Ez a bővítés Belle, Jasmine, Ariel, Rapunzel és Pocahontas szereplői voltak.

A hercegnők hivatalos számot kaptak a franchise-felállásban, kezdve a Hófehérkével, mint az első és az eredeti Disney hercegnővel, a Hamupipőke pedig a második, majd Aurora követve.

 1. Hófehérke ( Hófehérke és a hét törpe )
 2. Hamupipőke ( Hamupipőke )
 3. Aurora ( alvó szépség )
 4. Ariel ( a kis hableány )
 5. Belle ( szépség és a vadállat )
 6. Jázmin ( Aladdin )
 7. Pocahontas ( Pocahontas )
 8. Mulan ( Mulan )
 9. Tiana ( A hercegnő és a béka )
 10. Rapunzel ( kusza )
 11. Merida ( bátor )
 12. Moana ( Moana ) [13]