Sonic a sündisznó

Sonic a sündisznó játékok, plüssök, figurák. Hivatalosan utángyártott termékek.

Nézet:
Sorrend:

Sonic a sün (Sonic the hedgehog, ソニック・ザ・ヘッジホッグ, Sonikku za Hejjihoggu) a SEGA híres kabalája, videójátékok, képregények, rajzfilmek főszereplője, néhány képregény esetében mellékszereplője. Kék bundája, és zöld szeme van, illetve a Classic Sonic esetében fekete szeme van. Általában piros-fehér cipőt hord, arany szinű csattal, és nincs nála gyorsabb lény az egész világon. A karakter a neve szerint egy sündisznó, ennek ellenére a rajzolt figura egyáltalán nem emlékeztet sündisznóra, sem alkatilag, de tüskés háta sincs, leginkább a Disney-filmekből ismert macskák vonásaival rendelkezik.

Sonic a Nintendo szintén híres karakterére, Marióra lett a válasz. A karakterre készült első videójáték a Sonic The Hedgehog, amit 1991-ben adtak ki SEGA Genesis-re. Innentől számítják Sonic születését.

Sonic fő ellenfele Dr. Ivo Robotnik – most már Dr. Eggman, vagy Eggman –, aki folyton meg akarja szerezni a Káosz Smaragdokat (Chaos Emeralds). A Mester Smaragd (Master Emerald) irányítja az összes Káosz Smaragdot (Chaos Emerald) és tartja fent Angyal Szigetet (Angel Island) a levegőben. Ebben a részben mutatkozik be Sonic és Robotnik.

A Sonic játékok eredete:

Shadow a 2001-es Sonic Adventure 2 játékból származik.

50 évvel ezelőtt, az űrben élt Dr. Robotnik (Eggman) nagyapja, Dr. Gerald és unokája, Maria. Dr. Gerald meg akarta alkotni Az "Ultimate Life Form"-ot, ami a Föld megmentésében segített volna, aki nem más volt, mint Shadow. Akkoriban a technológia nem volt elegendő, hogy ilyen dolgot véghez vigyenek, ezért nem volt még kész Shadow. Egy nap viszont űrlények alkut ajánlottak Gerald-nak: Ha odaadja nekik a 7 Chaos Emerald-ot, akkor adnak elegendő DNS mintát a vezérükből, Black Doom-ból, hogy Shadow elkészülhessen. Dr. Gerald megígérte, hogy 50 év múlva megadja nekik a kért drágaköveket, ezért Shadow-ba betáplálta a missziót, hogy gyűjtse össze mind a hetet.

Viszont a DNS-be bekerült Black Doom gonosz oldala,ezért Shadow a Space Colony ARK-kal (így hívták az otthonukat) el akarta pusztítani a Földet. Ez úgy volt lehetséges, hogy a Space Colony ARK tartalmazott egy pulse cannon-t (sugárágyú),ami hihetetlen sok energiát képes összegyűjteni, és ami ekkora kárt is képes volt okozni.

Végül Shadow elkészült, és vele együtt egy új korszak.

A japán hangját Yusa Kouji alakítja, az angol hangját David Humphrey alakítja 2001 és 2004 között, 2005 és 2010 között pedig Jason Griffith, 2010 óta pedig Kirk Thornton alakítja.

Mesék, amiben szerepelt

Sonic X

A 33. részbe a 38. részéig szerepelt ami hasonló mint a Sonic Adventure 2 csak Chris is szerepelt. Ezután a Sonic Heroes játékéhoz hasonlóan Eggman újraalkotta és ezután a többi részben is részt vett.

Sonic Boom

Az 52. részben szerepelt, később a 2. évad 51 és 52. részben is szerepelt.

Játékok, amiben szerepelt

Sonic Adventure 2

Először A Sonic Adventure 2-ben jelent meg, tagjaként a Dark Story-nak. Dr. Eggman talált rá, és együtt akarták elpusztítani a földet és Eggman természetesen, az Egg Empire-t megalapítani. Rouge a denevér a G.U.N. ügynökeként beépül a gonoszokhoz, és így hárman vannak. Shadow egy Chaos Emerald segítségével képes a Chaos Control-ra, ami egy rövid idő-leállítás egy adott területen, ezzel győzi le Sonic-ot.

A Last Story-ban viszont mindenki együttműködik, és Shadow-val le kell győznünk egy veszélyes ellenfelet, Biolizardot, az Ultimate Life Form prototípusát. Ezután a prototípus elteleportál a Chaos Control-lal az ARK pulse cannon-jára, és beleirányítva azt a Föld felé, neki akarta ütköztetni (azt viszont nem tudjuk, honnan származik a negatív érzése Biolizardnak).Sonic és Shadow átalakul szuperré, és meg próbálják elpusztítani Finalhazard-ot. Végül Shadow feláldozza magát, hogy megmentse a Földet, mert emlékszik Maria utolsó szavaira: „Kérlek Shadow, tedd meg értük, hogy boldogok legyenek”.

Ezek után belezuhan a Földbe, de Dr. Eggman újraprogramozza, és egy titkos kamrában tárolja. Shadow emlékezete kiürül, kevés dologra emlékszik.

Sonic Heroes

Shadow-val ez alkalommal a Dark Story-ban játszhatunk, ő a csapat gyorsaság-tagja.

Rouge megbízást kapott,hogy találja meg Shadow-ot Dr. Eggman titkos bázisán. Rouge meg is találta,viszont ott volt egy biztonsági robot is, az E típusú egyik legmodernebb fajtája, E-123 "Omega". Rouge amire feltörte Shadow kapszulájának zárát, Omega érzékelte a veszélyt, és támadásba lendült. Shadow erre megmentette a denevér ügynököt, és harcba szállott Omega-val. Végül Rouge szétválasztotta őket, és megtudta, hogy Omega mérges volt alkotójára,mert otthagyta őt a sötét kamrában, és meggyőződésre jutott,hogy Shadow alig emlékszik valamire.

Így alakult meg a Dark csapat. Hármuk küldetése az volt, hogy megsemmisítsék Eggman robotjait és bázisait. Végül sikerrel jártak. Rouge Omega-val együtt visszamentek a G.U.N. bázisára, Shadow nélkül. Ő félrevonult, és kereste a válaszokat,hogy ki is ő és mi a valódi dolga ebben a világban.

Shadow The Hedgehog

Shadow-nak ez a saját játéka: Ő a fő és az egyetlen játszható karakter ebben a játékban.

Minden Westopolis mellett kezdődött, és arra az egy dologra emlékezett, hogy Maria kezét fogva menekülnek a G.U.N. katonái elől majd az egyik lelövi Maria-t.Ezután megjelenik előtte Dark Doom, és megígérte, hogy segít megtudni a múltját, ha ő is azt teszi, amit mond.A játék végén csatlakozik a G.U.N.-hez.

A teljes játék a wikipédián jelenleg nem érhető el magyar nyelven, viszont hamarosan meg lehet tekinteni.

Sonic Rivals és Sonic Rivals 2

A Sonic Rivals típusú játékokban Shadow-nak (akárcsak más karaktereknek) van egy külön sztorija. Shadow mind a két játékban játszható karakterként szerepel.

Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity és Sonic Free Riders

Az összes Sonic Riders típusú játékokban Shadow egy játszható karakter, viszont különbözőképpen érhető el:

Sonic Riders és Sonic Riders: Zero Gravity: Shadow egy feloldható karakter, a sztoriban sem jelenik meg, csak feloldani lehet.

Sonic Free Riders: Shadow-nak és csapatának van egy külön sztorija, tehát ő itt egy alap karakter.

Sonic The Hedgehog (2006)

Shadow külön sztorit kap, ő a fő karakter a saját sztorijában, mellékkarakterek: Rouge és Omega.

Shadow küldetést kap, hogy mentse meg Rouge ügynököt, akit Eggman bázisán fogva tartanak.Küldetése sikeres,és kiszabadítja Rouge-t.Rouge magával hozott egy 10 éves ereklyét, amiből kiszabadul a gonosz Mephiles. Először sün formában akarja elcsábítani Shadow-ot,hogy csatlakozzon hozzá a világ elpusztításában. Shadow visszautasítja, és elindult megállítani Mephiles-t. Végül Dusty Desert-ben legyőzi, viszont nem pusztítja el.

Sonic And The Black Knight

Shadow itt a kerekasztal egyik lovagjaként szerepel, pomtosabban ő Sir Lancelot megtestesítője. Három Sonic karakter szerepel a kerek asztal lovagjaiként, viszont Shadow-val két párbajt is meg kell vívnunk (először egy egyszerű, majd a Chaos Control-t veti be a második harcban).

Sonic Generations

Shadow itt a második rivális harcban szerepel ellenfélként, a Sonic Adventure 2 hős sztori utolsó harc egy újraalkotásaként (afféle Remastered verzió).

Sonic Boom: Shattered Crystals

Lyric agykontrollja alá veszi Shadow-ot, és felhasználja őt hogy feltartsa Sonic-ot a gonosz terve befejeztéig. Miután megküzdöttünk Shadow-val, Tails leveszi róla az agykontrolláló szerkezetet, és elmondják neki, hogy mit tett vele Lyric. Shadow ezután otthagyta a kis csapatot, és egyedül ment bosszút állni.

A játék végén az utolsó csapást Shadow adja Lyric-nek, ezzel bosszút állva neki.

Sonic Boom: Rise Of Lyric

Shadow itt alábecsüli Sonic-ot, hogy csak a gyenge barátai segítségével képes elérni a céljait. Ezután "felkéri" Sonic-ot egy párbajra, és ha legyőztük, akkor átkerül egy másik időzónába.

A játék végén Shadow vissza tért a saját világába és bosszút akár állni Sonic-kon, de mikor meglátta a bekötözöt Lyric-ket megdicsérte Sonic-kot és barátait, felhagyott a bosszúvál és tovább ment.

Sonic Dash és Sonic Dash 2: Sonic Boom; Sonic Jump és Sonic Jump Fever; Sonic Runners

Itt Shadow felnyitható karakterként szerepel, meglehetősen sok gyűrűbe (vagy vörös csillaggyűrűbe) kerül.

Sonic Forces

Shadow itt átáll Eggman oldalára, hogy segítsen neki és Infinite-nek (de később kiderült hogy ő valójában egy klón amit Infinite a Phantom Ruby erejével hozott létre, az igazi Shadow a jó oldalon ál).

Sonic Forces: Speed Battle

Ebbe a mobil játékba Shadow egy feloldható karakter, de a többi mobil játékkal ellentétben nem Red Star Ringel kell fizetni hanem pontokkál amibe nyeremény ládákkal lehet megszerezni, viszont nagyon kicsi rá az esély. A Halloween-i Event-be vámpír ruhába is elérhető.

Team Sonic Racing[szerkesztés]

Ebbe a versenyzős játékba szintén szerepel Shadow, illetve Rouge és Omega is mint jászható karakterek. A Story Mode-ba is szerepelnek a Casino Park pályán.