Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban. Válogass több száz érdekes gyerekjáték, plüss, figura, ajándéktárgy és videojáték között. 15000 Ft. feletti rendelés esetén ingyenes szállítás!

Godzilla és King Kong

Ebben a kategóriában Godzillával és King Kong gorillával kapcsolatosan találhatsz különböző játékokat, plüssöket, figurákat, játék szetteket.


9termék19

Godzilla és King Kong a régről ránk maradt popkultúra szerves része.

Godzilla egy kitalált szörny , amely először japán filmekben és sorozatokban jelent meg. A karakter először az 1954-es Godzilla című filmben tűnt fel, és világszerte a popkultúra ikonjává vált. Godzillát a " Szörnyek Királyának" nevezték el, ezt a kifejezést először a Godzillában, a Szörnyek királyában használták! (1956),az eredeti film amerikai változatában

Godzilla egy hatalmas, pusztító, történelem előtti tengeri szörnyeteg, amelyetet egy nukleáris sugárzás teremt meg. . Mivel Hirosima és Nagaszaki nukleáris bombázásai és a Lucky Dragon 5 incidens még mindig friss volt a japán tudatban, Godzillát az atomfegyverek metaforájaként fogták fel. Mások azt sugallják, hogy Godzilla az Egyesült Államok metaforája, egy álmából felébredt óriási fenevad, amely aztán szörnyű bosszút áll Japánon. Ahogy a filmsorozat bővült, néhány történet kevésbé komoly aláfestést kapott, Godzillát antihősként ábrázolva., vagy egy kisebb fenyegetés, aki megvédi az emberiséget. A későbbi filmek olyan témákkal foglalkoznak, mint Japán birodalmi múltjának feledékenysége,  természeti katasztrófák és az emberi esendőség.

King Kong egy gorillára emlékeztető kitalált óriásszörny , aki 1933 óta szerepel a különböző médiában. A világ nyolcadik csodájának nevezték el , ezt a kifejezést gyakran használják a filmekben is.

King Kong, más néven Titanus Kong vagy egyszerűen Kong , a címbeli főszereplő ( Godzilla mellett ) a MonsterVerse franchise-ban, és egy óriási gorilla , akit a Legendary Pictures hozott létre, akinek modern változata először a Kong: Koponya-sziget filmben jelent meg.