My Little Pony (Én kicsi pónim)

Én kicsi pónim játékokat, plüssöket, figurákat találhatsz ebben a kategóriában. Pinkie Pie, Rainbow Dash, Applejack, Rarity és barátai.

Nézet:
Sorrend:

A My Little Pony egy játéksor és média franchise, elsősorban a lányokat célozza meg, amelyet a Hasbro amerikai játékcég fejlesztett ki. Az első játékokat Bonnie Zacherle , Charles Muenchinger és Steve D'Aguanno fejlesztette ki, és ezeket 1981-ben gyártották. A pónik színes testekkel, sárgákkal és egyedülálló szimbólummal vannak ellátva a szárnyuk egyik vagy mindkét oldalán. Az ilyen szimbólumokat a két legutóbbi inkarnációban "cutie jeleknek" nevezik. A Kis Póniomat többször átalakították új és modern megjelenéssel, hogy továbbra is vonzó legyen a piacra.

Az eredeti My Pretty Pony játék után, amelyet 1981-ben vezettek be, a My Little Pony 1982-ben került piacra, és a sorozat az 1980-as években népszerűvé vált. Az eredeti játék sor 1982-től 1992-ig terjedt az Egyesült Államokban és 1995-ig az egész világon, és két animált akció, egy animált játékfilm és két animációs televíziós sorozat állt elő, amelyet 1992-ig terjedt. Az első inkarnáció népszerűsége 1990-ben tetőzött, de a következő évben a Hasbro úgy döntött, hogy megszünteti a játékcsalád a fokozott verseny miatt. Százötvenmillió póni adtak el az 1980-as években.

A játékcsaládot 1997-ben újjáéledték, de ezek a játékok népszerűtlennek bizonyultak, és 1999-ben megszűntek. A márka 2003-ban népszerűbbé vált az olyan játékokkal, amelyek jobban hasonlítanak az eredeti játékcsaládra, amely világszerte körülbelül 100 millió póni játékot árusított. 2010-ig. A Hasbro 2010-ben elindította a franchise negyedik megtestesülését , amely a My Little Pony: Friendship Is Magic animációs sorozattal kezdődött, amely 2019. október 12. óta ért véget. A márka több mint 650 millió dollárt tett ki a kiskereskedelemben 2013-ban, és évente több mint 1 milliárd dollár a kiskereskedelemben 2014-ben és 2015-ben.

Twilight Sparkle

Twilight Canterlotban élt hosszú ideig, míg Celestia Hercegnő arra nem utasította, hogy költözzön PonyVille-be és tanulmányozza a "barátságot". Twilight Sparkle azóta is ott él a Könyvtárban, Spike-kal, a bébi sárkánnyal, a segédjével és Owlicius-szel, a bagollyal. Könyvtárosként dolgozik, de folytatta tanulmányait és folyamatosan tartja a kapcsolatot mentorával, a hercegnővel. Ő képviseli a varázslatot a harmónia elemeiből. Szorgalmas, temperamentumos és képes varázsolni a szarvával, elvégre ő egy Unikornis. Kiskorában mindig is szeretett volna elmenni a canterloti Nyári Nap Ünnepségre, ahova el is jutott, ott látta a hercegnőt és a mágiáját. Ezután ő is egyre többet tanult a mágiáról. Később szülei regisztráltatták Celestia Hercegnő tehetségeknek fenntartott iskolájában, ahol a felvételin, majdnem megbukott, de jött Rainbow Dash szónikus szivárványa és ekkor csoda történt, sikerült átmennie a vizsgán, majd megkapta a szépségjegyét, amire már régóta várt.

  • Legjobb barátnője Applejack, ez az 1. évad 4. részből derült ki, és barátja Spike.
Pinkie Pie

Pinkamena Diane Pie, röviden Pinkie Pie PonyVille-ben él a Kockacukor Sarok felett Gummy-val, a fogatlan bébi aligátorral. Sokat segít Mr. és Mrs. Cake-nak sütni, tehát pék, cukrász, valamint gyerekcsősz és jósolni is tud. Butácska, mosolygós, túláradó, beszédes, mindig vidám póni, aki imád énekelni. Ő képviseli a nevetést a harmónia elemeiből. Télen a korcsolyájával táncolt a befagyott tavon, hogy minél előbb elolvadjon róla a jég. Imád bolondozni, énekelni és táncolni. Rengeteg dala van, például a Nevess! vagy a dal, amit azért énekelt, hogy Twilight őt vigye el A Nagy Galoppos Gálára. Kiskorában egy unalmas, sivár kőfarmon élt szüleivel és két nővérével, ahol abszolút nem volt nevetés, míg meg nem látta a szivárványt, ami mosolyt csalt az arcára, és gondolkozott, hogyan csalhatna ő is mindenki arcára mosolyt. Másnap szervezett egy partit családjának, akiknek tetszett a buli, ekkor megkapta a szépségjegyét, ami három lufit ábrázol.

  • Legjobb barátnője Rainbow Dash, akivel együtt bolondoznak és tréfálják meg együtt a többi barátaikat, ez az 1. évad 5. részből derült ki.
Fluttershy

Fluttershy igen félénk, bátortalan, de kedves és barátságos pegazus. Kiskorában egy repülőtáborban lezuhant Cloudsdale-ből PonyVille-be, ahol megtetszett neki a környezet, a növények és az állatok.Elhatározta, hogy itt fog élni, amit dalban is kihirdetett. Szoros kapcsolata van az állatokkal, mivel rainbow dash eliesztette szónikus szivárványával őket, de flutthershy visszahívta! A Kietlen Erdő szélén lakik egy kunyhóban, ami rajta kívül számtalan állatnak ad helyet, közöttük Angel nyuszinak is, a házi kedvencének, aki igen rakoncátlan egyed. A Szépségjegye három pillangót ábrázol, mivel valamilyen szinten tud kommunikálni az állatokkal és bármit el tud érni a bűbáj nézésével, ami a többi póninál is beválik. Állatokkal foglalkozik, pihenésképpen "a szokott időben, a szokott helyen" traccspartit tartanak Rarity-vel (akinél lehet, hogy jobban tud varrni). Mikor először találkozik Twilight-tal, aki elriasztja madarait, alig meri elmondani a nevét a félelemtől, csak nyöszörgött, de rögtön megbátorodik, mikor meglátja Spike-ot, akit faggatni kezd a sárkányokról. Ő képviseli a kedvességet, a harmónia elemeiből, akár a legrémisztőbb fenevadat is megszelídíti.

  • Legjobb barátnője Rarity, ez az 1. évad 20. részből derült ki.
Rarity

Rarity a leggyönyörűbb póni Equestriában. Ő képviseli a nagylelkűséget, bármit megtesz a divat érdekében, egy tengeri kígyónak adta a gyönyörű farkát, hogy pótolja a megtörpült bajuszát. A Carousel Butikban lakik és dolgozik, mint divattervező. A házi kedvence Opál, az agresszív cica, csakis Fluttershy képes megnyugtatni a bűbáj nézésével. Rarity-nek három drágakövet ábrázol a Szépségjegye, mivel a szarva érzékeli a drágaköveket, amikkel feldíszíti a saját maga által tervezett ruháit. Imád reflektorfényben tündökölni, ám ez nem sokszor jön neki össze. Híres divattervezővé szeretne válni egy nap. Szerelmes a Hercegnő unokatestvérébe, de amennyire szerelmes volt, annyira meg is utálja az 1. évad végére. Van egy húga, Sweetie Belle, aki elszántan kutatja a Szépségjegyét barátaival.

Applejack

Applejacknek van egy hatalmas kertje, telis-tele almával. Itt lakik ő, a családjával és Winona kutyussal. Szinte mindenben jeleskedik. Jó atléta, cukrász és farmerként dolgozik. A harmónia eleméből ő képviseli az őszinteséget. Ebből következik, hogy őszinte, emellett szorgos munkamorál is. Kiskorában nem akart az Édes-Almás kertben élni, ezért elment Manehattanbe, nagynénjéhez és nagybátyjához, Orange-ékhoz. Ott rettenetes honvágya lett és visszavágyott a farmra, szerető családjához, ekkor Rainbow Dash szónikus szivárványa a farmra mutatott és Applejack hazatért, valamint megkapta a Szépségjegyét, ami 3 alma volt. Húga Apple Bloom, a nagyon virgonc póni. Sokszor kioktatja őt, de nagyon szereti.

  • Legjobb barátnője Twilight, ez az 1. évad 4. részből derült ki. (Bár Twilight utal csak erre.)
Rainbow Dash

Rainbow Dash a leggyorsabb pegazus PonyVille-ben. Menőnek számít, Scootaloo, a kis pegazuslány felnéz rá és megkéri, hogy vegye őt a szárnyai alá. Ő a felelős az időjárásért; eltakarítja a felhőket, vagy éppen esőt ütemez be. Álma, hogy bekerüljön példaképei csapatába, a Wonderboltsba. Ő a hűséget képviseli. Laza, sokat alszik és imád versengeni. Egy repülőtáborban kiállt Fluttershy mellett és legyőzte barátnőjét csúfoló pegazusokat. Ekkor megcsinálta a "Szónikus Szivárvány"-t, együtt kapják meg a szépségjegyüket a barátaival a mane 6-tal. Ez újra megtörténik egy versenyen Cloudsdale-ben és megnyeri a versenyt. Szépségjegye nagy színes villám, ami épp kicsap egy felhőből. Van egy teknőse, Tank.

  • Legjobb barátnője Pinkie Pie, akivel együtt bolondoznak és tréfálják meg együtt a többi barátaikat, ez az 1. évad 5. részből derült ki.

Equestria

Equestria varázslatos birodalmában rengeteg színes póni él. Mind más-más dologban tehetséges. Celestia és Luna Hercegnő uralkodik e csodás tájon. A pónik mellett élnek állatok, sárkányok, de még ijesztő lények is szaladgálnak különféle helyein, például a Kietlen Erdőben.

PonyVille

PonyVille egy idilli kisváros, itt laknak a főszereplők és Twilight Sparkle is ideköltözik Canterlotból. PonyVille-ben minden megtalálható: van szépségszalon, butik, cukrászda a kisebb póniknak iskola. Azonban a város mellett terül el a Kietlen Erdő, ahol sok veszély leselkedik a pónikra (pl.: Innen származnak a Parasprite-ok, amik lerombolták PonyVille-t, és a Erdei Farkasok).

Canterlot

Innen származik Twilight, ahogy Equestria uralkodói is. Itt tartják a Nagy Galoppos Gálát, ahova minden póni el szeretne jutni, de ez a lehetőség csak kevesüknek adatik meg.

Cloudsdale

Itt laknak a "szárnyas pónik", a pegazusok, Rainbow Dash és Fluttershy.Itt működik Equestria időjárásgyára.

Manehattan

Kiskorában Applejack erre próbált szerencsét, ideköltözött nagybátyjához és nagynénjéhez, Orange-ékhoz. A város maga hasonlít New Yorkra, és itt lakik Babs Seed

Appleloosa

Applejack rokonai élnek itt. Itt minden az alma körül forog. A város maga hasonlít Texasra.

Kristály birodalom

A kristály pónik lakhelye. Itt él Twilight testvére, Shining Armor Herceg és Twilight sógornője, Cadence Hercegnő (Egykori bébicsősze). A birodalom központja a Kristály Szív.

Griffonstone

A griff madarak élnek itt, de mióta elvesztették aranyszobrukat, egy kapzsi, szegény város lett. Híresek a griff pogácsákról. Itt él Gilda, Rainbow Dash ellensége.

Yakyakistan

A jakok élőhelye, ahonnan a jakok jönnek barátkozni az 5. évad 11. részében. Mindent elpusztítanak, ami nem tetszik nekik és semmi sem tetszik nekik, ami nem yakyakistani.