Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska

Ebben a kategóriában a "Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai" című népszerű mesesorozatból találhatsz különböző figurákat, játékokat.

Nézet:
Sorrend:

A Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai (eredeti cím: Miraculous, les aventures de Ladybug et Chat Noir) (angol cím: Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir) 2015-ben indult francia–japán–dél-koreai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat, amelyet Thomas Astruc írt és rendezett. A zenéjét Noam Kaniel és Jeremy Zag szerezte. Műfaja: akciófilm- és fantasyfilmsorozat.

A sorozat Dél-Koreában debütált 2015 szeptemberében, majd később a franciák is műsorra tűzték októberben. Az Egyesült Államokban még ugyanezen év decemberében adta le először a Nickelodeon, később pedig a Disney Channel. Magyarországon a Disney Csatorna tűzte műsorra a sorozatot 2015. decemberétől.

A második évad világpremierje Spanyolországban volt 2017. október 21-től. Franciaországban 2017. október 26-án adták le. A második évad sugárzása Magyarországon 2018. március 12-én kezdődött. A 3. évad világpremierje 2018. december 1-én volt. A francia változatot 2018. december 22-én adták le Svájcban. A 3. évad Franciaországban 2019. április 14-én került műsorra. Magyarországon 2019. november 4-én adják le.

A történet színhelye Párizs. Főhősei Marinette Dupain-Cheng, egy középiskolás tinilány, és az ő osztálytársa és szerelme, Adrien Agreste. Ők ketten nem átlagos kamaszok, mivel titokban szuperhősök, akik Párizs lakosságát védelmezik. Marinette, a Csodálatos Katicabogár szuperereje az alkotásban rejlik, míg Adrien, a Fekete Macska, a rombolásból meríti erejét. Mindketten egy-egy különleges talizmán segítségével tudnak átváltozni szuperhősökké, a talizmánjaik erejét pedig két kis varázserejű lény, az úgynevezett kwami-k szolgáltatják. Marinette kwamija Tikki, Adriené pedig Plagg.

Marinette és Adrien legfőbb ellensége Halálfej, egy rejtélyes gonosztevő, akinek szintén egy saját kis kwami, Nooroo szolgáltat szupererőt. Ezen erőt Halálfej arra használja, hogy a negatív érzelmeink által megszállja Párizs polgárainak lelkét, és szupergonoszokká változtassa, majd Katicabogár és Fekete Macska elfogására kényszerítse őket. Fő célja, hogy megszerezze a két szuperhős talizmánját, mert a két eszköz segítségével isteni hatalom birtokába juthat, amit saját céljaira akar felhasználni. A két szuperhős azonban mindig legyőzi az ellenük küldött szupergonoszokat, és megmentik Párizs népét. Halálfej azonban folyamatosan lesben áll, és vár az újabb lecsapásra. A negatív érzelmek segítségével növeli erejét (vagyis ha valaki szomorú, dühös, vagy megbántott, akkor hatalmába keríti őt, és gonosszá változtatja). A valódi kiléte a két főhős számára ismeretlen, a nézők pedig csak a sorozat későbbi részeiben tudják meg, hogy Adrien édesapja, Gabriel Agreste a titokzatos gonosztevő, aki rettegésben tartja Párizst – de valódi szándékai sokkal komolyabbak annál, mint amilyennek tűnnek.

Miközben Marinette és Adrien szuperhősökként harcolnak, egyúttal az átlag kamaszok életét is élik. Marinette 10. osztályos tanuló, aki napjai nagy részében a szülei pékségében segédkezik, míg Adrien híres fotómodell, aki az apja divatvállalatának dolgozik. Amellett hogy osztálytársak, jó barátok is. Marinette reménytelenül bele van zúgva Adrienbe, bár Adrien ezt nem viszonozza – az ő szíve szuperhős-kollégájáért, Katicabogárért repes. (Egyikük sem tud a másik szuperhős kilétéről, mert nem fedhetik fel magukat, még egymás előtt sem). Bár mindketten szuperhősök, a tinikhez hasonlóan ők is sokat hibáznak, vagy gyakran meggondolatlanul cselekszenek, de végül mindig kimásznak a slamasztikából.

 • Marinette Dupain-Cheng: Egy középiskolás tinilány, valamint feltörekvő divattervező. Nagyon kedves, segítőkész természetű, de eléggé ügyetlen is, ami miatt gyakran sodorja magát kínos helyzetekbe. Reménytelenül bele van zúgva az osztálytársába, Adrienbe, és mindent próbál megtenni, hogy felkeltse magára a fiú figyelmét, és ebben segít neki legjobb barátja, Alya. Ám erőfeszítései mindig balul sülnek el. Szuperhős alteregója Katicabogár, vele ellentétben összeszedett, határozott, bátor és tettre kész, aki mindig minden helyzetben tudja a tökéletes megoldást. Marinette egy fülbevalóként használt talizmán segítségével változik át Katicává, ehhez pedig a saját kis kwamija, név szerint Tikki szolgáltatja az energiát. Szuperereje a „Szerencse Talizmán”, amely által képes egy adott szituációban hasznos tárgyalkalmatosságot megteremteni, és ezeket felhasználja az akciói során. Az ő feladata továbbá megtisztítani és újra normálissá változtatni azokat az embereket, akik gonosszá válnak. A sorozatban Katica szimbolizálja a jó szerencsét.
 • Adrien Agreste: Fiatal, jóképű fiú, és híres fotómodell, aki az édesapja divatcégének dolgozik. Rengeteg lány szerelmes belé, de ő reménytelenül bele van zúgva Katicabogárba, noha fogalma sincs arról, hogy Katicabogár nem más, mint Marinette Dupain-Cheng. Gazdag, arisztokratikus életét él, bár a családi háttere meglehetősen bonyolult; az apja távolságtartó és rideg vele szemben, aki csak a munkájának él, édesanyja pedig eltűnt. Alapvetően jószándékú, segítőkész, okos, mindig kiáll mások mellett. Szuperhős alteregója Fekete Macska kicsit már arrogánsabb és önteltebb, de nagyon bátor, okos, harcias. Adrien talizmánja a gyűrűje, az energiáját pedig Plagg nevű kwamija szolgáltatja. Szuperereje a „Macskajaj”, melynek segítségével képes bármit elpusztítani, amihez csak hozzáér. A sorozatban a balszerencsét szimbolizálja.
 • Halálfej: Egy titokzatos gonosztevő, akinek fő célja Katicabogár és Fekete Macska talizmánjának megszerzése. Halálfej saját talizmánja a pillangó bross, a kwamija Nooroo. Szuperereje arra szolgál, hogy átlagos embereket szuperhősökké változtasson, ám ő inkább szupergonoszokat teremt vele, hogy így csapdába csalja Katicát és Macskát. Közönséges pillangókat „akumákká” (sötét pillangókká) változtat, és általuk megszállja az áldozatait (akiket mindig valamilyen érzelmi kiszolgáltatottság által kerít a hatalmába), majd az új gonoszokat a két szuperhős elfogására készteti. Az összecsapások során mindig ő marad alul, de sosem adja fel a harcot. Valódi kiléte sokáig ismeretlen a sorozatban, mígnem a második évad első részében kiderül, hogy Gabriel Agreste, Adrien édesapja rejtőzik Halálfej álarca mögött, akinek végső célja, hogy a két megszerezni kívánt talizmánnal visszahozza rég elveszett feleségét. Halálfejként Gabriel általában nem látja át tettei következményét, meg van róla győződve, hogy a nagyobb jó érdekében cselekszi azokat. Bár ridegnek és szívtelennek tűnik, van egy törődő oldala is, különösen a fia felé, akit mindennél jobban szeret, még ha ezt a saját módján fejezi is ki. Az övé Párizs leghíresebb divatháza, A Gabriel, híres divattervezőként pedig ő Marinette példaképe. A pillangó bross mellett ő birtokolja a páva talizmánt is, melyet elzárva őriz az otthoni széfében. Halálfej neve az eredeti változatban Le Papillion, melynek jelentése pillangó. Angol neve a Hawk Moth feltehetőleg molylepkét jelent. Magyar neve feltehetőleg a Halálfejes lepkéből származik.
 • Tikki: Marinette kwamija, akinek a segítségével át tud változni Katicabogárrá. Tikki egy katicabogárra hasonlít. Az idők kezdete óta létezik, már több mint 5000 éves is elmúlt. Kedves és vicces, valamint becsületes, bölcs és igazságos. Marinette-nek nagyon jó barátja, sokszor ad neki tanácsokat, és gyakran segít neki átvészelni a kamaszkori problémákat is. Amikor Marinette átváltozik Katicává, Tikki egyesül Marinette fülbevalójával, és energiával tölti fel azokat, de ha Marinette használja a szupererejét, akkor visszaváltozik, és csak akkor lesz képes újra átváltozni, ha Tikki sütik segítségével újult erőre kap. Tikki neve a kínai nyelv szerint boldogságot jelent. Varázsigéje: Tikki, pöttyöket fel!
 • Plagg: Adrien kwamija, akinek a segítségével át tud változni Fekete Macskává. Kinézete részben megegyezik Tikkiével, ám ő fekete színű, és inkább egy macskára hasonlít. Szarkasztikus, valamint imád bajt keverni. Folyton csak azon jár az esze, hogyan tömheti meg a hasát. De mindennek ellenére törődik Adrien magánéletével, és ha igazán kell, akkor segíti őt. Ha Adrien átváltozik Fekete Macskává, Plagg egyesül Adrien gyűrűjével, és feltölti energiával, de ő is csak addig képes ezt megtartani, míg Adrien nem használja a szupererejét. Neve a kínai nyelv szerint veszélyt jelent. Varázsigéje: Plagg, karmokat ki!
 • Alya Césaire: Marinette legjobb barátja az iskolában. Sokszor segít Marinette gondjaiban, főleg abban, hogy lenyűgözze Adrient, de kétbalkezes barátnője ezt rendre elszúrja. Alya remek író, valamint ő vezeti az iskolai blogot is. Nagy rajongója Katicabogárnak, blogot is vezet róla (név szerint a Katiblogot), és feltett szándéka, hogy kiderítse a szuperhős kilétét. Marinette igyekszik megtartani a titkát, de ennek ellenére mindenben segíti a barátját, amiben csak tudja, bátorítja őt, és tanácsokkal látja el. A második évad Szapotik című részében Katica átadja neki a róka talizmánt, hogy Alya segíthessen neki és Fekete Macskának egy bonyolult küldetés elvégzésében. A rókanyaklánc, és annak kwamija, Trixx segítségével, Alya átváltozik, és ő lesz Rena Rouge (bár a magyar szinkronban megmarad ez a neve, szó szerint Vörös Rókának lehetne fordítani), egy bátor és rettenthetetlen szuperhősnő. Szuperereje a „Délibáb”, amellyel képes bármilyen illúziót megteremteni, amilyet csak kigondol. A talizmánját mindig csak ideiglenesen használhatja, és a küldetései után vissza kell adnia Katicának. Származását tekintve Alya indiai.
 • Nino Lahiffe: Adrien legjobb barátja az iskolában. Egy nagyon laza stílusú fiú, aki kizárólag a szórakozásnak él. Kedveli a jó zenét. A sorozat haladtával Alyával egy párt alkotnak. A második évadban alkalomadtán megkapja a teknős talizmánt, hogy segítse Katicát és Fekete Macskát különböző küldetésekben. A teknőskarkötő, és kwamija Wayzz segítségével át tud változni, és ő lesz a Páncélos, egy fürge és merész szuperhős. Szuperereje a „Páncél”, amellyel képes egy masszív erőteret generálni saját maga vagy akár mások köré. Küldetése után a talizmánt mindig vissza kell szolgáltatnia Katicának.
 • Chloé Bourgeois: Marinette és Adrien osztálytársa és Párizs polgármesterének a lánya, egy önző, buta, lusta, elkényeztetett fruska. Felszínes, hencegő, érzéketlen, hisztis, undok, aki azt hiszi, a világ csak körülötte forog. Kiállhatatlan természetével sokszor megbánt vagy megaláz másokat, így a legtöbbször ő a felelős, ha Halálfej gonosszá változtat valakit. Chloe szintén szerelmes Adrien-be, és igyekszik is őt többször megkörnyékezni, amire Marinette iszonyatosan féltékeny. Ő és Marinette folyton versengenek egymással, de amennyire Chloe ki nem állhatja Marinette-et, épp annyira rajong Katicáért. Minden alkalmat megragad, hogy a közelében lehessen, de Katica rendre nem kér Chloe rajongásából (lévén, hogy Marinette-nek erős ellenszenve van iránta). A második évadban, miután Katica elveszti a méh talizmánt, Chloé véletlenül rátalál, és felveszi a Méhkirálynő nevű szuperhős identitást, amit ő nyíltan feltár egész Párizs előtt. A talizmán, illetve annak, kwamija, Pollen segítségével át tud változni egy méh-alakú szuperhősnővé. Szuperereje a „Méreg”, mellyel ideiglenesen képes bárkit megbénítani, akihez csak hozzáér. Annak ellenére, hogy kezdetben ostobaságokra használja a szupererejét, Marinette idővel rájön, hogy Chloé igenis képes hősiesen viselkedni, így alkalmanként megbízik benne annyira, hogy nekiadja a talizmánt, és segítségül hívja egy-egy küldetésre.
 • Fu mester: Egy 186 éves idős öregúr, aki az utolsó még élő leszármazottja a Talizmánok Őrzőinek. Ő őrzi és védelmezi a talizmánokat, melyeket egy ősi dobozban tárol, egy hétköznapi fonográf belsejébe rejtve. Ő választja ki Adrient és Marinette-et a katica és a macska talizmán jelenlegi viselőinek, miután (tudtukon kívül) mindketten bizonyságot tesznek önzetlenségükről, és segítőkészségükről. Fu titokban őrködik a két szuperhős felett. Marinette a második évadban személyesen megismerkedik vele, és gyakran fordul hozzá tanácsért. Fu mester birtokolja a teknős karkötőt, a kwamija pedig Wayzz, ám idős kora miatt már nem tud átváltozni, és harcolni, ezért van szüksége Katica és Fekete Macska segítségére. Később azonban le kell mondania az őrzői szerepről, mert csak így tudja megvédeni Katicát, és Fekete Macskát. A kwamik új őrzője Katicabogár lesz, és mivel Fu átadta neki a szerepét, neki kitörlődik az emlékezete.
 • Wayzz: Fu mester kwamija, aki a teknős talizmánhoz tartozik. Kinézetre pontosan úgy néz ki, mint egy teknős. Wayzz hűséges és bölcs, aki mindig tudja, mi a helyes, gyakran Fu mestert is ő erősíti meg a bizonytalan döntéseiben. A második évadban néhány alkalommal Nino Lahiffe a szerencsés, aki használhatja a talizmánt, és Wayzz erejét, hogy Katicát és Fekete Macskát segítse különböző küldetésekben. Varázsigéje: Wayzz, teknőt fel!
 • Nooroo: Gabriel kwamija, akinek a segítségével át tud változni Halálfejjé. Egy pillangóhoz hasonlít. Nooroo rendkívül alázatos, és segítőkész, amit Gabriel kegyetlenül kihasznál, és csak a saját érdekeit tartja szem előtt. Rideg és basáskodó Nooroo felett, megbecsülést nem mutat iránta, és csak azzal foglalkozik, hogy a talizmánja erejével elérje, amit akar. Varázsigéje: Nooroo, sötét szárnyak fel!
 • Trixx: A róka talizmánhoz tartozó kwami, akit jelenleg a talizmánjába zárva Fu mester őriz. A második évadban Katica átadja ezt a talizmánt Alyának, hogy segíthesse őt a küldetésében, így Trixx segítségével Alya átváltozik Rena Rouge-zsá. Ilyenkor Trixx Alya nyakláncával egyesül, de csak addig, míg Alya használja a szupererejét. Trixx bölcs és igazságos, ugyanakkor nagyon ravasz is, ahogy az már egy rókára jellemző. Külsőre szintén egy rókára emlékeztet. Varázsigéje: Trixx, cselre fel!
 • Pollen: A méh talizmánhoz tartozó kwami, jelenleg a talizmánja dobozában Fu mester őrzi. A második évadban ezt a talizmánt Chloé kapja meg, hogy kivételes esetekben segítse Katicát és Fekete Macskát. Pollen külsőre egy méhre hasonlít. Nagyon precíz, pontos, és formális személyiség, új gazdáját mindig „királynő”-nek szólítja, és sosem kérdőjelezi meg, hogy a talizmán viselője, milyen döntést hoz, még, ha mások ezzel nem is értenek egyet. Varázsigéje: Pollen, méhszárny!
 • Nathalie Sancoeur: Gabriel személyi asszisztense, aki az Agreste villában él és dolgozik. Ő intézi az Agreste család személyes ügyeit, egyúttal ő viseli gondját Adrien-nek is, ügyel rá, hogy a fiúnak meglegyen minden szükséglete. Noha soha nem mutatja ki, mit gondol és mit érez igazán, mindig a legjobb szándék vezérli, hogy Gabriel-nek és Adriennek meglegyen, ami csak kell. A második évadban kiderül, hogy titokban gyengéd érzelmeket táplál Gabriel iránt. Jelenleg ő az egyetlen, aki tudatában van annak, hogy Gabriel Halálfej, és mindent meg is tesz, hogy segítse őt Katica és Fekete Macska legyőzésében. A második évad legvégén még arra is rászánja magát, hogy felvegye a páva talizmánt, és megvédje főnökét a Katica és Macska elleni küzdelemben. A pávabross, és annak kwamija, Duusu segítségével, Nathalie átalakul, és felveszi a Mayura identitást. Szuperereje hasonló a pillangó talizmán erejéhez, ugyanis közönséges pávatollakat képes varázserővel feltölteni, amiket embereknek ad át, és az ő érzelmeik alapján létre tud hozni bármilyen élő teremtményt, főként, hogy az adott embert segítse vele. A páva talizmán viselője azonban (köszönhetően a talizmán sérült állapotának) minden egyes használat során veszít a saját életerejéből.
 • Duusu: A sérült pávatalizmánhoz tartozó kwami. Nathalie szokta használni erejét hogy Halálfejet segítse. (Valószínűleg ennek a talizmánnak köszönhető a cselekmény, hiszen Emily Agreste is hordta, aki ezen talizmánnak a viselése során egyre betegebb lett a talizmán sérülésének köszönhetően). Duusu külsőre egy pávához hasonlít, sötét kék színű és van egy piros pötty a homlokán. Nagyon hangulat változásos kwami. Egyik percben még boldog, a másikban már szomorú. Imádja a káoszt. Varázsigéje: Duusu, tárd ki a szárnyaimat!
 • Mullo: Mullo az egér talizmánhoz tartozó kwami, Fu mester dobozában tartózkodik. Eddig Marinette használta egyszer a Kwamiirtó részben.Talizmánjának szuperereje pedig az osztódás. Varázsigéje: Mullo, cincogjunk!
 • Lila Rossi: Marinették osztálytársa, aki mindig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak. Mindenkinek hazudik, és emiatt a legtöbben megsajnálják őt, de Marinette-nek már az első pillanattól fogva gyanús volt, ezért nem hitt neki. Emellett Marinette próbálja lebuktatni őt, de ezzel leginkább magának árt. Lila viszonya Katicával sem túl jó, emiatt Lila át áll Halálfej oldalára, és arra törekszik, hogy minél nagyobb galibát kavarjon, aminek legtöbbször Marinette a főtémája.