Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Most 20% kedvezmény MINDEN termékre!

Blog

Mancs őrjárat - Miért olyan népszerű?

Legendás Játékok
Mancs őrjárat - Miért olyan népszerű?

A Mancs őrjárat című rajzfilm sorozat 2013-ban indult útjára elsőként Amerikában, és a kezdeti sikert a mai napig sem tudta megtörni semmi, a rajzfilmsorozat azon kevés gyerekeknek szóló sorozatok közé tartozik, mely ilyen hosszú ideig képes volt folyamatosan megújulni és a gyerekek érdeklődését fenntartani. A tévéfilmsorozat a Guru Studio, a Spin Master Entertainment, a TVOKids és a Nickelodeon Productions gyártásában készült. De vajon minek köszönheti igazi sikerét?

A Mancs Őrjárat egy amerikai televíziós sorozat, amelyet Keith Chapman készített és a Spin Master Entertainment gyártotta. Az első epizódja 2013-ban debütált a Nickelodeon csatornán.

A sorozat főszereplői hat kutyus, akik különböző szakértelmet és eszközöket használnak a különféle problémák megoldására, amelyek előfordulnak a kitalált Adventure Bay városában. A kutyusok nevei Marshall, Chase, Rocky, Zuma, Skye és Rubble, akiket Ryder, egy tízéves fiú irányít.

A sorozat népszerűsége az évek során nőtt, és számos további szereplővel és számos játék- és kiegészítőtermékkel bővült. A Mancs Őrjárat egy olyan sorozat, amely különösen az 5 éves kor alatti gyermekek számára népszerű, mert egyszerre szórakoztató és oktató jellegű.

Ryder: A sorozat főszereplője és a hat kutyus gazdija. Tízéves, talpraesett és intelligens kisfiú, aki mindig kéznél van, amikor a kutyusoknak szükségük van rá. Ő irányítja a Mancs Őrjáratot, és általában egy probléma vagy katasztrófa után hívja össze a kutyusokat.

Chase: A sorozat egyik fő karaktere, aki egy rendőrkutya, és mindig készen áll arra, hogy megvédje a lakosokat. A kék színű kutya egy nagy mentőautóval rendelkezik, amelynek segítségével előrejut, és különféle eszközöket használ, például szöges horgonyt, hogy megoldja a problémákat.

Marshall: A másik fő karakter, aki egy tűzoltó kutya. Az ő feladata a tűzesetek eloltása és az emberek biztonságba helyezése. Marshall piros, és mindig egy tűzoltóautóval utazik. Széles körű ismeretekkel rendelkezik a tűzoltásról és a biztonságról.

Rocky: A Mancs Őrjárat egyik kutyusa, aki mindig készen áll arra, hogy segítsen a problémák megoldásában. Ő az "újrahasznosítási kutya", és mindig kéznél van, amikor valami eltört vagy elromlott. Ő a felelős az újrahasznosításért és az újrafeldolgozásért.

Zuma: Egy másik kutyus, aki vízi mentőként dolgozik. Zuma narancssárga és egy kis vízi járművel rendelkezik, amely képes úszni és segíteni a vízi mentési feladatokban.

Skye: Egy rózsaszín és lila színű kutyus, aki repülőként dolgozik. Skye mindig készen áll arra, hogy a magasba emelje magát, és segítsen a mentési feladatokban. Ő a feladatok kivitelezésében nagyon fontos szerepet játszik, és nagyon ügyes a repülőgép vezetésében.

Rubble: Ő egy sárga, izmos bulldog, aki szeret építeni és rombolni egyaránt. Ő mindig készen áll arra, hogy építőmunkákat végezzen, amikor a városban szükség van rá, és a rombolási feladatokban is nagyon ügyes.

Everest, Tracker, Wild Cat és Liberty a Mancs Őrjárat négy mellékszereplője, akik később csatlakoztak a sorozathoz. Íme, néhány információ róluk:

Everest: A havas mentőkutya, aki először a sorozat harmadik évadjában jelent meg. Ő az egyetlen kutyus, aki nem az Adventure Bay-ben él, hanem a közelben található Jake hegyi lakójaként él. Everest-nek egy hófödte járműve van, amely képes megbirkózni a havas és jeges terepekkel.

Tracker: A dzsungel mentőkutya, aki a sorozat negyedik évadjában jelent meg. Tracker egy nagyon ügyes és gyors kutya, aki kiváló nyomkövető. Az ő járműve egy dzsungel különleges járműve, amelynek neve a Jungle Cruiser.

Wild Cat: Egy járműipari kutya, aki a sorozat ötödik évadjában jelent meg. Wild Cat kék színű és egy nagy teherautóval rendelkezik, amely képes az utakat építeni és javítani. Ő nagyon ügyes a járművekkel és az építőiparral kapcsolatos problémák megoldásában.

Liberty: Egy tűzoltó mentőkutya, aki az Adventure Cityt védi. Liberty a Mancs Őrjárat mozifilmjében tűnt fel. Ő egy rendkívül ügyes és bátor kutya, aki képes a legnehezebb helyzetekben is megoldani a problémákat.

Robodog: Robo-Dog (Robo-Kutya) a Mancs Őrjárat egyik fiktív karaktere, aki az ötödik évadban jelent meg először. Ő egy robot-kutya, akinek a fő feladata, hogy segítsen a Mancs Őrjárat tagjainak a mentési feladatokban. A Robo-Dog tervezői Chase és Ryder voltak, akik egy kis hiba miatt az eszköz egy kicsit túl okos lett.

A Robo-Dog számos funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek neki a mentési feladatokban. Például, képes repülni, horgonyozni, szállítani kisebb eszközöket, fúrni, építőanyagot lökni, vagy akár vízsugárral oltani tüzet. Többféle üzemmóddal rendelkezik, többek között rendőr, tűzoltó, kőműves, építész stb.

A Robo-Dog karaktere nagyon népszerű a sorozatban, és fontos szerepet játszik a Mancs Őrjárat mentési feladataiban. A karakter személyisége nagyon hasonlít a többi kutyához a sorozatban, és általában barátságos és segítőkész, bár az őt tervezőkkel való kapcsolata nem mindig zökkenőmentes.

Ezek a kutyusok szintén nagyon fontosak a sorozatban, és mindannyian különböző szakértelmekkel és járművekkel rendelkeznek, amelyek segítenek nekik a problémák megoldásában és a mentési feladatokban.

A Mancs őrjárat sorozat egy olyan alapokra épülő történet, mely minden körülmények között biztosítja a sikert, és ez nem más, mint a jó cselekedet, a szuperhős szintű jótett, és a jótett diadala a probléma és a gonosz erők felett. Ez talán így elsőre komolyan hangzik, azonban pontosan ezt az üzenetet közvetíti szinte minden epizód a gyerekek felé, de persze olyan "emészthető formában" mely könnyen érthető, és egyből magával ragadja a kis nézőt. Az epizódok egy kedves, de egyszerű kis kerettörténetetben mindig valamilyen újabb kihívás elé állítják a kutyusokból álló kis nemes lelkű mentő alakulatot, és persze a siker soha nem marad el. A gyerekek rengeteget tanulhatnak a sorozatból, hozzá segíti őket a pozitív irányba történő jellemfejlődéshez, ami különösen a mai világban nagy értéknek számít.

A történetben adott a kb 12 éves Ryder fiúcska, akinek  egy bátor kutyusokból álló kis csapata van. Ez a kis kommandó minden epizódban megment egy bajba jutottat a mesebeli Kaland-öbölben. A kutyusok egyik legnagyobb erénye, és ami főleg hozzá segíti őket ahhoz, hogy egy pillanat alatt szerethető karakterekké váljanak az az egyediségük. Mindegyiknek külön neve, külön személyisége, feladata és képessége van, és itt jön a történetbe a csapatmunka eredményességének tanítása is.

Marshall egy kedves kis dalmata, aki a tűzoltó szerepét tölti be a csapatban, Rubble egy erős bulldog, aki nem csak az erejét, de építészeti tudását is be tudja vetni a mentőakciókban, és egyéb hétköznapi problémák leküzdésében. Chase, aki tulajdonképpen csapatkapitány, ő egy kis kém rendőrkutya, aki önmagában megtestesíti a Mancs őrjárat lényegi elemeit, Rocky egy okos ezermester, aki mindig talál valamilyen megoldást még akkor is, amikor már minden reménytelennek tűnik. És akkor ne feledkezzünk meg Zumáról sem, aki egy csoki színű labrador, ő a vizeket uralja, bátor és tettrekész vizi járőr, és persze Skye, aki egy kedves lány kutyus, az egyedüli lány a csapatban, de őt sem kell félteni, Skye mindig az égből segíti a mentőakciót különböző helikoptereivel, repülőivel.

Az alap csapathoz később csatlakoztak egyéb szereplők is, mint például Robokuty (Robodog), akit Ryder hoz létre, hogy robotkutyaként segítse az akciókat főleg légi úton, Everest, aki egy husky jellegű hókutyus, ő kiválóan tud mentőexpedíciókat vezetni havas, jeges hegyi tájakon, és Tracker, aki egy chihuahua kölyök, és az ő szakterülete a vadon és a dzsungel expedíciók. A mesében egyéb mellékszereplők is feltűnnek, ezek között emberek és állatok is egyaránt előfordulnak. 

A Mancs őrjárat rajzfilmsorozat jelenleg hét évaddal, néhány speciális epizóddal, egész estés DVD filmekkel és már mozifilmmel is rendelkezik. 

Amennyiben szeretnéd megnézni a webáruházban rendelhető Mancs őrjárat termékeket az alábbi linken megtalálod őket:

https://legendasjatekok.hu/Mancs-orjarat