Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Játék figurák, plüssök, ajándéktárgyak, PC- és konzoljátékok széles választékban!

Capibara plüss 12 cm
Capibara plüss 12 cm
4 990 Ft

Capibara plüss 12 cm

Capibara plüss, zöld, levehető teknőc hátizsákkal. 12 cm-es plüss.


Foxpost csomagautomatába szállítás: 1490 Ft.
MPL Posta csomagautomatába szállítás: 1490 Ft.
Házhoz szállítás futárszolgálattal: 2590 Ft.
MPL Postán maradó csomag: 2290 Ft.
MPL Posta Ponta szállítás - MOL kutak és COOP üzletek: 2290 Ft.
25000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes!

4 990 Ft
Részletek

A kapibara (Hydrochoerus hydrochaeris) a világ legnagyobb rágcsálója, amely Dél-Amerikában őshonos. Íme néhány főbb jellemző és érdekes tény róla:

Méret és megjelenés:

A kapibara testhossza általában 100-130 cm, magassága 50-60 cm, súlya pedig 35-66 kg között változik.

Rövid, barna szőrzetük és tompa, hengeres testük van, amely megkönnyíti számukra a vízi életet.

Élőhely:

A kapibarák leginkább trópusi és szubtrópusi régiókban, folyók, tavak és mocsarak közelében élnek. Különösen kedvelik az olyan területeket, ahol bőven van víz, mert remek úszók és sok időt töltenek a vízben.

Táplálkozás:

Főleg növényevők, étrendjükbe tartoznak a fűfélék, vízi növények, gyümölcsök és kéreg. Rágcsálókhoz méltóan éles fogaik vannak, melyek folyamatosan nőnek, így képesek megőrizni foguk élességét a növényi táplálék rágása közben.

Viselkedés és szociális élet:

Társas lények, gyakran 10-20 fős csoportokban élnek, de akár 100 egyedet számláló csapatok is előfordulhatnak. A csoportokban szoros társas kapcsolatok alakulnak ki, és gyakran együtt mozognak és táplálkoznak.

Szaporodás:

A kapibarák évente több alkalommal is párosodhatnak. A nőstények általában 5-6 hónapnyi vemhesség után hozzák világra kicsinyeiket, általában 4-5 kölyköt egy alomban. A fiatal kapibarák gyorsan nőnek, és már néhány hónapos korban önállóvá válnak.

Ragadozók és veszélyek:

Természetes ellenségeik közé tartoznak a jaguárok, pumák, anakondák és krokodilok. Az emberek is veszélyt jelentenek számukra, mivel vadásszák őket húsukért és bőrükért.

Érdekességek:

A kapibarák nagyon jól alkalmazkodtak a vízi élethez, képesek akár öt percig is víz alatt maradni. Gyakran menekülnek a vízbe, ha veszélyt éreznek.

A kapibara különleges állat, amely jól mutatja a rágcsálók sokszínűségét és alkalmazkodóképességét. Szociális viselkedése és vízi életmódja miatt különösen érdekes és egyedülálló a rágcsálók között.

Adatok
Kategória
Plüssök
Gyártó
Egyéb
Korosztály
4 éves kortól
Ár
4990 Ft.
Állapot
Használt, újszerű
Raktár
Külső raktáron, beszerzési és szállítási idő várhatóan 15 munkanap
Cikkszám
337684
Hasonló termékek