Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Játék figurák, plüssök, ajándéktárgyak, PC- és konzoljátékok széles választékban!

Godzilla figura 23 cm
Godzilla figura 23 cm
7 990 Ft

Godzilla figura 23 cm

Godzilla figura 23 cm
Godzilla figura 23 cm
Godzilla figura 23 cm

Godzilla figura 23 cm-es méretben. Részletesen kidolgozott, kiváló minőségű, biztonságos műanyagból készült tömör figura.


Foxpost csomagautomatába szállítás: 1490 Ft.
MPL Posta csomagautomatába szállítás: 1490 Ft.
Házhoz szállítás futárszolgálattal: 2590 Ft.
MPL Postán maradó csomag: 2290 Ft.
MPL Posta Ponta szállítás - MOL kutak és COOP üzletek: 2290 Ft.
25000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes!

7 990 Ft
Részletek
Godzilla egy fiktív szörny, aki először a 1954-ben bemutatott azonos című filmben jelent meg, Ishirō Honda rendezésében és társszerzőjeként1. A karakter azóta egy nemzetközi popkultúra ikonná vált, és számos médiában szerepelt: 33 japán film, amelyet a Toho Co., Ltd. gyártott és forgalmazott, öt amerikai film, valamint számos videójáték, regény, képregény és televíziós műsor. Godzillát a Szörnyek Királyának nevezték el, egy kifejezés, amelyet először a Godzilla, a szörnyek királya! (1956) című filmben használtak, amely a 1954-es film amerikai változata.

Godzilla egy ősi szörny, akit sok év után felébresztettek és megerősítettek az atomi sugárzás hatására. Az Hirosima és Nagaszaki atomrobbantásai, valamint a Lucky Dragon 5 incidens még frissen éltek a japán tudatban, ezért Godzillát az atomfegyverek metaforájaként alkották meg. Mások azt javasolták, hogy Godzilla az Egyesült Államok metaforája, egy "óriási vadállat", akit "felébresztettek" az "alvásából", és aztán szörnyű bosszút áll Japánon.

A filmsorozat bővülésével néhány történet kevésbé komoly hangvételű lett, és Godzillát egy antihősnek vagy egy kisebb fenyegetésnek ábrázolták, aki megvédi az emberiséget. A későbbi filmek különböző témákat és kommentárokat érintenek, többek között Japán közönyét, elhanyagolását és tudatlanságát a természeti erőforrásokkal kapcsolatban1, valamint a klímaváltozást. Godzilla számos mellékszereplővel és ellenféllel találkozott az évtizedek során, köztük emberi ellenfelekkel, mint a Japán Önvédelmi Erők (JSDF), valamint más óriási szörnyekkel, mint King Ghidorah, Mechagodzilla és mások. Godzilla harcolt szövetségeseivel, mint Mothra, valamint utódokat is szült, mint Minilla. Godzilla más franchise-ok karaktereivel és lényeivel is küzdött, más médiumokban - például King Kong - valamint különböző Marvel Comics karakterekkel, mint a S.H.I.E.L.D., a Fantasztikus Négyes és az Bosszúállók.

Godzillának 38 filmje van, amelyek közül 33-at a Toho Co., Ltd. gyártott és forgalmazott Japánban, ötöt pedig az Egyesült Államokban, egyet a TriStar Pictures, négyet pedig a Legendary Pictures. Emellett számtalan más szórakoztató közegben is megjelent, mint képregények, regények és videójátékok; minden megjelenése kibővíti a filmek által létrehozott univerzumot. Bár Godzillának első filmjének létrehozása alaposan dokumentálva van, annak pontosan, hogyan jött létre a neve, még mindig homályos. A legelfogadottabb beszámoló szerint a producer, Tomoyuki Tanaka nevezte el a szörnyet egy erős Toho alkalmazott után, akit viccesen "Gojira"-nak (ゴジラ) neveztek el, ami a gorira (ゴリラ, "gorilla") és a kujira (鯨(クジラ), "bálna") japán szavak összevonásából keletkezett1. Ezt a beszámolót maga a Toho is elismerte, valamint a rendező, Ishirō Honda1, a producer, Tanaka, a speciális effektek rendezője, Eiji Tsuburaya1, a producer, Ichirō Satō1, és a gyártásvezető, Iwao Mori1, akik közül Satō és Mori emlékeztek arra, hogy az alkalmazott neve Shirō Amikura volt.

Adatok
Kategória
Godzilla és King Kong
Gyártó
Egyéb
Korosztály
4 éves kortól
Ár
7990 Ft.
Állapot
Új
Raktár
Külső raktáron, beszerzési és szállítási idő várhatóan 15 munkanap
Cikkszám
737411
Hasonló termékek