Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Válogass többszáz érdekes gyerekjáték, anime termék, ajándéktárgy, PC - és konzoljáték között

Okami Ps2 játék PAL (használt)
Okami Ps2 játék PAL (használt)
19 990 Ft

Okami Ps2 játék PAL (használt)

Okami Ps2 játék PAL (használt)
Okami Ps2 játék PAL (használt)

Okami Ps2 játék PAL régió, használt, újszerű, ellenőrzött.


Házhoz szállítás futárszolgálattal: 2490 Ft.
Foxpost csomagautomatába szállítás: 1490 Ft.
MPL Posta csomagautomatába szállítás: 1490 Ft.
MPL Postán maradó csomag: 1990 Ft.
MPL Posta Ponta szállítás - MOL kutak és COOP üzletek: 1990 Ft.
25000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes!

Részletek

Az Ōkami (’Nagy Isten’) akció-kalandjáték, melyet a Clover Studios fejlesztett és a Capcom adott ki. A Sony PlayStation 2 konzoljára jelent meg 2006-ban Japánban és Észak-Amerikában, valamint 2007-ben Európában és Ausztráliában. Bár a fejlesztőstúdiót néhány hónappal a játék megjelenése után bezárták, készült egy Wii port a Tose, Ready at Dawn és a Capcom fejlesztésében; ezt Észak-Amerikában 2008 áprilisában, Európában 2008 júniusában, Japánban 2009 októberében dobták piacra.

A játék több mítoszt és legendát vegyítve a japán klasszikus történelem egy meg nem határozott időszakában játszódik, amiben Amateraszu, a sintó napistennő farkas formáját öltve megmenti Nippont (Japán játékbeli megfelelőjét). A játék egyik fő jellegzetessége a sumi-e stílusú cel-shading animáció, valamint, hogy a kontroller segítségével a játékos belerajzolhat a világba, és ezzel különböző módokon hathat is rá.

Az Ókami a PlayStation 3 megjelenése előtt a legutolsó, PlayStation 2-re kiadott játék volt. Bár kevés példányt adtak el belőle, a kritikusok körében nagy sikert aratott, és 2006-ban elnyerte az IGN Év játéka díját. A Wii verzió is hasonló véleményeket kapott, annak ellenére, hogy a mozgásérzékelős irányítás vegyes fogadtatásban részesült.

Az Ókamiban a játékos egy cel-shade technológiával animált, japán tusrajzra (sumi-e) hasonlító környezetben irányítja a főhőst, Amateraszut. A játékmenet vegyíti az akció, platformer, és a puzzle műfajok elemeit, így ennek köszönhetően több kritikus is párhuzamot vont a Legend of Zelda játékokkal. Kamija Hideki, aki maga is nagy Zelda rajongó, elismerte, hogy a játék felépítését többek között ez a sorozat is inspirálta. A történet leginkább lineáris, több mellékküldetéssel és extra tevékenységekkel megtűzdelve, amit a játékos a saját kedve szerinti sorrendben teljesíthet; ezekért, valamint a történet folyamán bizonyos feltételek teljesítéséért Amateraszu "áldást" szerez, amivel bizonyos mennyiség után egy adott tulajdonságát lehet fejleszteni (pl. életpontok vagy tusmennyiség).

A harcok egy elkülönített arénában zajlanak, ahol Amateraszu különböző fegyverek, harci- és ecsettechnikák segítségével győzheti le ellenfeleit. A harc végén pénzt (yent) szerez a játékos, aminek a mennyisége a sebzéstől és a harc idejétől függ. A játék világában ez elkölthető kereskedőknél többek között fegyverekre, gyógyító tárgyakra illetve a játék folytatásához szükséges tárgyakra. Ezeken kívül még dódzsókban is lehet különböző harci technikákat vásárolni.

A játék használ még egy fizetőeszközt, a Démon Agyarakat. Az ezeken vásárolt tárgyak bár nem szükségesek a játék teljesítéséhez, könnyebbé teszik a játékos dolgát.

Amateraszu egyszerre 2 fegyvert használhat, melyeknek három főtípusa a japán császári regáliákon (kard, tükör, ékkő) alapszik.

A játék Nipponban (Japán) játszódik, és a főtörténet előtt 100 évvel játszódó előzmények elbeszélésével indul; egy fehér farkas, Shiranui és egy harcos, Nagi, közösen szálltak szembe a nyolcfejű sárkánnyal, Orocsival, megmenekítve Nagi szerelmét, Namit. Bár a sárkányt végül nem győzik le, de mégis sikerül elzárniuk.

A játék jelenében Nagi leszármazottja, Szuszano nem hisz a legendában, és azt megcáfolandó, kiszabadítja Orocsit, aki elátkozza a vidéket és minden élőből kiszipolyozza az életet. Kamiki falu védelmezője, egy nimfa, Szakuja megidézi a napistennőt, Amateraszut, és arra kéri, szabadítsa meg Nippont az átoktól. Isszunnal, egy vándorló festővel karöltve Amateraszu visszaállítja a vidék eredeti voltát.

Útjuk során többször belefutnak egy titokzatos férfibe, Vakába. Közben Amateraszu több, csillagképekben megbúvó istenségre bukkan, akik neki adományozzák a Mennyei Ecset erejét.

A játék neve valójában egy szójáték. Az "ókami" ugyanis attól függően hogyan írjuk jelenthet farkast (狼), vagy nagy istent (大神). Utóbbi gyakori megnevezése a sintó napistennőnek, Amateraszu Ómikaminak (天照大神); ebből az elgondolásból lett a játék főhőse egy farkas istenség. A külföldi kiadásokban a nevek nagy része rövidítve van (például az Orocsi a Jamata no Orocsi rövidítése), ahelyett, hogy kicserélték volna nyugati nevekre. A japán verzióban Amateraszu beceneve Ammako, amit a külföldi kiadásokban a hasonló jelentéstartalmú Ammy váltja fel.

Adatok
Kategória
Ps2 játékok (használt)
Gyártó
Capcom
Korosztály
12 éves kortól
Ár
19990 Ft.
Állapot
Használt, újszerű
Raktár
Beszállítói raktáron, beszerzési és szállítási idő: 15 munkanap
Cikkszám
724413
Hasonló termékek