Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Válogass érdekes gyerekjátékok, figurák és ajándéktárgyak között!

Blog

Mancs őrjárat - Miért olyan népszerű?

Legendás Játékok
2020.08.29 10:06
Mancs őrjárat - Miért olyan népszerű?

A Mancs őrjárat című rajzfilm sorozat 2013-ban indult útjára elsőként Amerikában, és a kezdeti sikert a mai napig sem tudta megtörni semmi, a rajzfilmsorozat azon kevés gyerekeknek szóló sorozatok közé tartozik, mely ilyen hosszú ideig képes volt folyamatosan megújulni és a gyerekek érdeklődését fenntartani. A tévéfilmsorozat a Guru Studio, a Spin Master Entertainment, a TVOKids és a Nickelodeon Productions gyártásában készült. De vajon minek köszönheti igazi sikerét?

A Mancs őrjárat sorozat egy olyan alapokra épülő történet, mely minden körülmények között biztosítja a sikert, és ez nem más, mint a jó cselekedet, a szuperhős szintű jótett, és a jótett diadala a probléma és a gonosz erők felett. Ez talán így elsőre komolyan hangzik, azonban pontosan ezt az üzenetet közvetíti szinte minden epizód a gyerekek felé, de persze olyan "emészthető formában" mely könnyen érthető, és egyből magával ragadja a kis nézőt. Az epizódok egy kedves, de egyszerű kis kerettörténetetben mindig valamilyen újabb kihívás elé állítják a kutyusokból álló kis nemes lelkű mentő alakulatot, és persze a siker soha nem marad el. A gyerekek rengeteget tanulhatnak a sorozatból, hozzá segíti őket a pozitív irányba történő jellemfejlődéshez, ami különösen a mai világban nagy értéknek számít.

A történetben adott a kb 12 éves Ryder fiúcska, akinek  egy bátor kutyusokból álló kis csapata van. Ez a kis kommandó minden epizódban megment egy bajba jutottat a mesebeli Kaland-öbölben. A kutyusok egyik legnagyobb erénye, és ami főleg hozzá segíti őket ahhoz, hogy egy pillanat alatt szerethető karakterekké váljanak az az egyediségük. Mindegyiknek külön neve, külön személyisége, feladata és képessége van, és itt jön a történetbe a csapatmunka eredményességének tanítása is.

Marshall egy kedves kis dalmata, aki a tűzoltó szerepét tölti be a csapatban, Rubble egy erős bulldog, aki nem csak az erejét, de építészeti tudását is be tudja vetni a mentőakciókban, és egyéb hétköznapi problémák leküzdésében. Chase, aki tulajdonképpen csapatkapitány, ő egy kis kém rendőrkutya, aki önmagában megtestesíti a Mancs őrjárat lényegi elemeit, Rocky egy okos ezermester, aki mindig talál valamilyen megoldást még akkor is, amikor már minden reménytelennek tűnik. És akkor ne feledkezzünk meg Zumáról sem, aki egy csoki színű labrador, ő a vizeket uralja, bátor és tettrekész vizi járőr, és persze Skye, aki egy kedves lány kutyus, az egyedüli lány a csapatban, de őt sem kell félteni, Skye mindig az égből segíti a mentőakciót különböző helikoptereivel, repülőivel.

Az alap csapathoz később csatlakoztak egyéb szereplők is, mint például Robokuty (Robodog), akit Ryder hoz létre, hogy robotkutyaként segítse az akciókat főleg légi úton, Everest, aki egy husky jellegű hókutyus, ő kiválóan tud mentőexpedíciókat vezetni havas, jeges hegyi tájakon, és Tracker, aki egy chihuahua kölyök, és az ő szakterülete a vadon és a dzsungel expedíciók. A mesében egyéb mellékszereplők is feltűnnek, ezek között emberek és állatok is egyaránt előfordulnak. 

A Mancs őrjárat rajzfilmsorozat jelenleg hét évaddal, néhány speciális epizóddal, egész estés DVD filmekkel és már mozifilmmel is rendelkezik.