Üdvözöllek a Legendás Játékok Webáruházban! Játék figurák, plüssök, ajándéktárgyak, PC- és konzoljátékok széles választékban!

Alien és Predator

Ebben a kategóriában Alien Xenomorph és Predator - Ragadozó témában találhatsz figurákat, plüssöket.


7termék 17

Az "Alien" (az "Idegen" vagy "Külső" magyar címeken is ismert) 1979-ben debütált Ridley Scott rendezésében. Ez egy sci-fi horrorfilm, amelyben egy űrhajó legénysége találkozik egy idegen lényekkel, az "Alienekkel" (Xenomorph) akik rettegésben tartják őket az űrben. A film népszerűsége hatalmas volt, és további filmek, könyvek, képregények és videojátékok követték.

A "Predator" (Magyarországon "A Ragadozó" címmel fut) 1987-ben jelent meg, John McTiernan rendezésében. Ez egy akció-horrorfilm, amelyben egy elit katonai egységnek meg kell küzdenie egy földönkívüli ragadozóval, a "Predátorral", aki az embereket vadászatnak tekinti. A film sikeres volt, és több folytatást, valamint crossovereket eredményezett.

A két sorozat 2004-ben egyesült a "AVP: Alien vs. Predator" című film előtt, amelyben az Alienek és a Predátorok egymás elleni küzdelmét mutatják be egy földi piramisban. Ezután még egy közvetlen folytatás és egy előzményfilm is készült.

Ez a crossover hozzájárult ahhoz, hogy a két univerzum további összekapcsolódását láthassuk, többek között képregények és videojátékok formájában. Az "Alien vs. Predator" világa népszerű lett a sci-fi és a horror rajongói körében, és továbbra is inspirálja a kreatív munkákat.