Blog

Itt a nyári szünet 2019

Legendás Játékok
2019.06.20 11:58
Itt a nyári szünet 2019

A nyári szünet eljött 2019-ben is, és sok lurkónak elkezdődik a szabadság időszaka. Minden szülő szeretné, ha gyermeke a nyári szünetet is hasznosan töltené el, de elég nehéz megtalálni azt a kényes kompromisszumot, mely egyaránt kielégítő a gyereknek és a szülőnek is. 

A nyári szünet időszakát a legjobb a szabadban eltölteni. Ha csak tehetjük iktassunk be egy családi nyaralást, vagy ha nem is futja nagyobb és hosszabb utazásokra, elég lehet pár nap is, melyben a család kikapcsolódhat. Ezeket a napokat próbáljuk meg úgy megszervezni, hogy mind a szülőnek, mind a gyereknek kölcsönösen pihentető és szórakoztató legyen, tele élményekkel. Ne erőltessünk a gyerkőcre olyan programokat amiket nem szeretne, mert ezzel nem érünk el semmi pozitívumot, inkább kérdezzük meg, beszéljük meg vele, hogy mihez lenne a leginkább kedve a nyári szünetben.

Vannak olyan gyerekek, családok is, akik sajnos nem tehetik meg anyagilag a nyaralást, a strandolást, így kénytelenek a nyarat otthon tölteni. A helyzetet olykor még jobban nehezítheti az  a dolog, ha  nem kertes házban, hanem panelban, társasházban kell ezt az időszakot végig élni. Ilyenkor is próbáljunk meg legalább egy hétvégét valamelyik közeli standon eltölteni, valamint szervezzünk otthonra játékos estéket, melyeken az egész család részt tud venni. Meghívhatjuk a gyerekek barátait is iskolából, óvodából. Vegyünk elő egy régi társasjátékot, de találhatunk olyan játékok is, melyekhez elég egy toll és egy papír. Viszont akkor se csüggedjünk, ha csemetéinket nem tudjuk a számítógép vagy a konzoljátékok elől elmozdítani. Ha úgy érezzük nem tudjuk felvenni a versenyt a videojátékokkal, akkor váljunk szerves részévé ennek a helyzetnek. Kutassunk fel és ajánljunk a gyereknek olyan játékokat, melyek a készségeit is fejleszthetik, ilyen lehet például a Minecraft, vagy közös programként válasszunk olyan videojátékot, melyet az egész család akár együtt - vagy egymás ellen - tud játszani, mint például a Rayman. Ehhez tulajdonképpen nincs másra szükség csak számítógépre, laptopra, vagy konzolra, illetve a megfelelő mennyiségű joystickra.

Tehát a lényeg tulajdonképpen az, hogy a család együtt csináljon olyan tevékenységet, ami mindenkinek jó és ami mindenkit kellően kikapcsol, szórakoztat, és ennek a célnak az eléréséhez olykor nem is kell annyira messzire mennünk.